Hoe kan ik een batch hernoemen van bestandsextensies in Windows?

Het veranderen van een enkel bestand extensie in Windows is eenvoudig. Selecteer gewoon de bestandsnaam in Windows Verkenner en typ een nieuwe extensie na de punt. Hoewel deze methode werkt prima voor een klein aantal bestanden, met de hand van een groot aantal bestandsnamen bewerken kan een lange tijd in beslag nemen. Gelukkig kunt u het proces versnellen door middel van automatisering door het volgen van de onderstaande stappen.

Bestanden in één map

Hieronder is een voorbeeld map met meerdere TXT bestanden die moeten worden veranderd om .xml Bestanden.

1. Om batch hernoemen bestandsextensies, moet u eerst de Windows Command Prompt te openen. Om dit te doen, kiest u Start → Bureau-accessoires → Opdrachtprompt .

U kunt ook " cmd " en druk op Enter in het menu tekstveld Windows Start.

2. Navigeer naar de map met de bestanden te hernoemen met behulp van de " cd " commando ( "cd" staat voor "change directory"). Bijvoorbeeld, zou je "typt cd Desktop \ XML-documenten " te navigeren naar een map met de naam " XML-documenten " op het bureaublad van Windows.

3. Typ de volgende opdracht, die alle * .txt-bestanden hernoemen in de huidige map te * XML-bestanden:

eren * .txt * .xml

De ren commando (afkorting voor "hernoemen") voorziet in een eenvoudige manier om een of meerdere bestanden met behulp van de Command Prompt hernoemen. Het sterretje (*) in het bovenstaande voorbeeld dient als een wildcard karakter, dat wordt gebruikt om alle bestanden met de extensie ".txt" hernoemen.

4. De bestanden worden alle hernoemd van * .txt tot * .xml:

Notitie: Als uw bestanden hebben verschillende extensies, of ze niet een verlengstuk helemaal te hebben en je zou graag een uitbreiding toe te voegen aan hen, kunt u deze opdracht gebruiken in plaats:

eren * * .xml

Bestanden in submappen

Hernoemen van bestanden in submappen (of submappen ) is een meer complexe taak die extra nodig syntaxis . De volgende opdracht maakt gebruik van een lus die herhaalt door de submappen (één niveau diep) en verandert de hele bestandsextensies van * .txt tot * .xml:

voor / d% x in (*) niet pushd% x & ren * .txt * .xml & popd

U Kunt Vervangen * .txt en .xml met andere extensies in bovenstaande opdrachten. Ook kunt u vervangen * .txt (de eerste variabele) met slechts * Als u alle extensies voor alle bestanden hernoemen.

Notitie: Zorg ervoor dat u de opdrachten typt bovenstaande correct, zoals u zult niet in staat zijn om het hernoemen proces ongedaan te maken. Als u wilt extra veilig te zijn, kunt u de bestanden naar een nieuwe map te kopiëren, zodat u een back-up van de bestanden voordat u de rename opdracht uit te voeren. Zodra het hernoemen proces met succes is voltooid, kunt u de extra kopie van de bestanden te verwijderen.