Hoe kan ik wijzigen welk programma een bepaald bestand in Windows opent?

( Klik hier voor Mac instructies. )

Om te veranderen wat programma opent een bepaald bestandstype in Windows XP, moet u het veranderen bestandskoppeling . Om het bestand vereniging voor een specifiek bestand wilt wijzigen, moet u eerst de eigenschappen van het bestand te bekijken.

U kunt de eigenschappen van een bestand bekijken door het bestand te selecteren en te kiezen voor “Eigenschappen” in het menu Bestand. Of u kunt gewoon klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer “Eigenschappen” uit het contextuele menu dat verschijnt. Het venster dat verschijnt ziet er ongeveer als volgt uit:

In het bovenstaande voorbeeld worden de bestandseigenschappen getoond sunset.jpg , Een JPEG-afbeelding bestand. Windows Picture en Fax Viewer is een programma momenteel worden gebruikt om het bestand te openen. Om dit bestandskoppeling wijzigen, klikt u op de Change … knop. Het volgende venster wordt geopend:

U krijgt een lijst met aanbevolen programma’s om het bestand te openen, samen met een aantal andere programma’s op uw computer. De aanbevolen programma’s zijn programma’s die Windows weet staat zal zijn om het huidige bestandstype openen. Om deze reden is het kiezen van een programma uit de lijst met aanbevolen programma’s is een goed idee. U kunt een programma uit de lijst met andere programma’s te kiezen, maar het bestand niet openen.

Bijvoorbeeld, kunt u ervoor kiezen Paint aan het openen sunset.jpg bestand in plaats van Windows Picture en Fax Viewer. Nadat u op OK klikt, sunset.jpg wordt geopend door het programma Paint wanneer u dubbelklikken het bestand. Ook al Acrobat Reader in andere programma’s wordt vermeld, moet ook in staat zijn om het bestand te openen. Echter, als je iTunes kiest, zal het niet het bestand te openen. Als het programma dat u zoekt niet in beide lijsten wordt vermeld, kunt u klik Blader … knop op uw harde schijf zoeken naar andere programma’s om het bestand te openen.

Notitie: U kunt ook welk programma alle documenten van een bepaald type bestand opent. Bijvoorbeeld, als u wilt Paint alle openen . JPG -bestanden, selecteert u eerst Paint uit de lijst en klik op het selectievakje naast “Gebruik altijd het geselecteerde programma om dit soort bestand te openen.”

Klik op OK en alle bestanden met de extensie “.jpg” wordt nu geopend in Paint. U kunt altijd de bestandskoppeling terug naar Windows Picture en Fax Viewer of een ander programma door het openen van hetzelfde venster en volgens dezelfde stappen.