Hoe toon of verberg ik bestandsextensies op een Mac?

( Klik hier voor Windows instructies. )

Mac OS X stelt u in staat om aan te tonen of te verbergen bestandsextensies voor afzonderlijke bestanden of het beeldscherm extensies voor alle bestanden.

individuele bestanden

Als je wilt laten zien of een uitbreiding voor een enkel bestand te verbergen, eerste informatie venster van het bestand te openen. U kunt dit doen door het bestand te selecteren en te klikken op “Get Info” in het menu Bestand. Of je kan click met de rechtermuisknop (Control-klik) het bestand en kies “Get Info” uit het contextuele menu dat verschijnt. Wanneer de informatie wordt geopend, moet het er ongeveer zo uitzien:

Let op de afdeling naar de bovenkant van het venster dat zegt: “Naam en extensie.”

Als u graag om de bestandsextensie te verbergen, klikt u op de “Verberg extensie” in te schakelen. Als uitbreiding van het bestand al wordt verborgen en u wilt laten zien, schakelt u het “Verberg extensie” box.

Alle bestanden

Terwijl Mac OS X verbergt bestandsextensies standaard, kunt u ervoor kiezen om alle bestandsextensies tonen, overschrijven van de “Verberg extensie” instelling in het venster “Get Info”. Om dit te doen, klikt u op het bureaublad om de Finder te activeren indien niet reeds actief is en selecteer ” Voorkeuren … ” van de vinder menu.

Klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd in het venster Finder-voorkeuren zoals hieronder weergegeven:

Ten slotte, controleer dan de “Toon alle bestandsextensies” box. Alle bestandsextensies is nu zichtbaar, zowel op het bureaublad en in de open ramen. Als u wilt bestandsextensies weer te verbergen, opent het venster Finder-voorkeuren en vink het vakje.