Wat is een Windows-snelkoppelingsbestand?

Een Windows-snelkoppeling is een eigen bestandstype wordt gebruikt door de Windows Besturingssysteem . Snelkoppelingen kunt u een verwijzing naar een bestand te maken zonder te kopiëren of verplaatsen het originele bestand. Uitvoerbare bestanden en vaak gebruikte bestanden en mappen zijn goede kandidaten voor Windows snelkoppelingen.

Om een snelkoppeling te maken, gewoon klik met de rechtermuisknop een bestaand bestand en kies “Snelkoppeling maken.”

U kunt een snelkoppeling te identificeren door het kleine pijltje afbeelding in de linkerbenedenhoek van het pictogram van een bestand:

Windows snelkoppelingen met de LNK extensie, wat staat voor “link.” Echter, Windows verbergt de bestandsextensie van sneltoetsen, zodat u het “LNK” extensie niet zien wanneer u een snelkoppeling te maken. Als u wilt controleren of een bepaald bestand is een snelkoppeling met de rechtermuisknop op het bestand, kies Eigenschappen en selecteer het tabblad Algemeen in het venster dat verschijnt:

Shortcut bestanden worden opgeslagen in een binaire indeling die is onleesbaar door een standaard teksteditor, zoals Microsoft Kladblok. Daarom, als u wilt de eigenschappen van een snelkoppeling, zoals het wijzigen van het pictogram of het dossier van de snelkoppeling naar verwijst, kunt u het tabblad Snelkoppeling in het venster Eigenschappen gebruiken.

Een snelkoppeling verwijdert, wordt alleen Verwijderen de snelkoppeling en heeft geen invloed op het originele bestand.

Notitie: Als het bestand vereniging voor LNK bestanden aanpast, kan dit ertoe leiden dat uw Windows-pictogrammen om onverwacht veranderen. Als dit gebeurt, kunt u de stappen in deze follow artikel Help Center op uw Windows iconen te lossen.