Hoe vind ik het originele bestand waarnaar een Windows-snelkoppeling verwijst?

Een Windows snelkoppeling is een speciale Windows-bestand die is gekoppeld aan een ander bestand. Sneltoetsen zijn klein in omvang en het gebruik van een eigen formaat specifiek voor het Windows-besturingssysteem. Elke snelkoppeling heeft een LNK extensie, hoewel Windows verbergt de “LNK” deel van de bestandsnaam , zodat je het niet ziet.

Om de locatie van het oorspronkelijke bestand dat een snelkoppeling naar verwijst, met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies bekijken “Open file location.”

Windows zal de map te openen en markeer het originele bestand. U kunt de map zien pad waar het bestand bevindt zich in de top van het venster van Windows Verkenner.

Als alternatief kunt u de locatie van het origineel te bekijken door het bekijken van de eigenschappen van de snelkoppeling. Gewoon met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies de optie “Eigenschappen”:

Klik op het tabblad Snelkoppeling, en bekijk het veld Target om te zien waar de snelkoppeling verwijst. U kunt ook op de Open DE bestandslocatie knop naar de map met het originele bestand te openen.

Notitie: Zelfs als de bestandsnaam een snelkoppeling wordt gewijzigd, zal het nog steeds naar dezelfde originele bestand.