Wat is btx?

BTX, acroniem voor Balanced Technology Extended, is een interfacespecificatie die een gemeenschappelijke, flexibele basis biedt, gebaseerd op standaarden die kunnen worden gebruikt om innovatieve desktopsystemen te bouwen. De BTX-specificatie biedt nieuwe tools en ontwerpruimte voor ontwikkelaars om desktopsystemen te ontwerpen, of het nu gaat om het ontwerpen van kleine, compacte systemen of zeer grote, uitbreidbare systemen. BTX is ook geoptimaliseerd voor de nieuwste desktoptechnologieën, waaronder PCI Express en Serial ATA. Het is ook ontworpen om een ​​betere warmteafvoer mogelijk te maken door een nieuw thermisch moduleontwerp op te nemen voor een betere luchtstroom.

Intel heeft twee referentieontwerpen ontwikkeld om ontwerptechnieken te demonstreren die resulteren in een succesvolle implementatie van een systeem op basis van de Balanced Technology Extended (BTX) vormfactorspecificatie. *

  • Intel 12.9-liter referentieontwerp (Slim Tower-desktopsysteem)
    Intel heeft een 12.9-liter BTX-specificatiegebaseerd systeem ontworpen en gevalideerd dat voldoet aan de volgende generatie Intel-processor en high-performance PCI Express grafische vereisten bij 4.0 bels, een maatstaf voor geluidsvermogen.
  • Intel 6.9 liter referentieontwerp (ultrakleine vormfactor-desktopsysteem)
    Intel heeft een op picoBTX gebaseerd systeem van 6.9 liter ontworpen dat aan de volgende generatie Intel-processorvereisten voldoet met 4.0 bel.

* [Bron: Intel]

Zie ook Van AT naar BTX: moederbordvormfactoren in Kompoos’s “Wist u …?” sectie.