Wat is een computersysteembeheerder?

Computersysteembeheerders installeren, onderhouden en ondersteunen de informatietechnologiesystemen van een organisatie. Ze testen systeemcomponenten om ervoor te zorgen dat computers, software en netwerkapparatuur naadloos op elkaar aansluiten. Systeembeheerders kunnen de leiding hebben over de LAN-, WAN-, intranet- of internetsystemen van het bedrijf. Sommige beheerders richten zich op specialistische rollen zoals netwerkbeveiliging, IT-audit of onderzoek naar systeemupgrades.

Een graad in computerwetenschappen of online IT-graad biedt een toegangspunt tot een beheersgraad voor computersystemen. De meeste beheerders hebben een bachelordiploma, hoewel een associate’s degree een basisreferentie kan bieden. Bovendien helpen professionele IT-certificeringen in specifieke technologieën beheerders door te groeien naar deskundige beheerders- of analistenrollen.

Informatietechnologie banen

IT omvat zo’n breed onderwerp dat er veel carrières in verband worden gebracht met IT, te beginnen met de informatietechnologiestudie die zich richt op de tak van engineering die betrekking heeft op het gebruik van computers om informatie te verzamelen, op te slaan en te delen en te beschermen. Andere IT-carrières zijn onder meer:

Aanbevolen literatuur: Kompoos’s enorme lijst van 65 computer- en IT-certificeringen.