Cloud crm

Cloud CRM (of CRM-cloud) betekent elke technologie voor klantrelatiebeheer (CRM) waarbij de CRM-software, CRM-tools en de klantgegevens van de organisatie zich in de cloud bevinden en via internet aan eindgebruikers worden geleverd (zie “cloud computing”).

Cloud CRM biedt doorgaans toegang tot de applicatie via webgebaseerde tools (of webbrowser) aanmeldingen waarbij de CRM-systeembeheerder eerder toegangsniveaus voor de hele organisatie heeft gedefinieerd. Medewerkers kunnen tegelijkertijd inloggen op het CRM-systeem vanaf elke computer of apparaat met internet. Cloud CRM biedt gebruikers vaak mobiele apps om het gebruik van de CRM op smartphones en tablets te vergemakkelijken.

Kompoos CRM-bronnen

Wat is klantrelatiebeheer (CRM)?
Wat is CRM voor kleine bedrijven
CRM-rapporten uitgelegd
Wat is open source CRM
Het verschil tussen CRM en ERP

Voordelen van Cloud CRM

Een belangrijk voordeel van CRM-software die in de cloud wordt geleverd, is schaalbaarheid. Een cloudgebaseerd systeem is ontworpen om flexibel te zijn met uitbreidende capaciteit, zodat een bedrijf zijn CRM kan opschalen (of verlagen), afhankelijk van de huidige zakelijke behoeften. Doorgaans worden de kosten van de CRM, die vaak zijn gebaseerd op het aantal gebruikers en opslagvereisten, ook omhoog en omlaag geschaald als uw vereisten veranderen. In de meeste gevallen is opschalen net zo eenvoudig als contact opnemen met uw cloud CRM-leverancier en wijzigingen in uw implementatie aanvragen.

Cloud CRM is vaak een goede keuze voor kleine bedrijven die niet over de interne IT-expertise beschikken om een ​​lokale CRM-applicatie te implementeren, beheren en upgraden. Met Cloud CRM is de leverancier verantwoordelijk voor het beheer van de software, het verstrekken van updates over het hele systeem en het oplossen van technische storingen, bugs en andere problemen wanneer deze zich voordoen.

Andere voordelen van CRM in de cloud zijn onder meer integratie met veelgebruikte kantoortoepassingen en e-mailsystemen, integratie met sociale gegevens (sociale CRM) en automatische gegevensback-ups.