Wat is een privécloudproject?

Bedrijven starten privécloudprojecten om hun IT-infrastructuur beter in staat te stellen zich snel aan te passen aan voortdurend veranderende zakelijke behoeften en vereisten. Private cloud-projecten kunnen ook worden verbonden met openbare clouds om hybride clouds te creëren.

In tegenstelling tot een openbare cloud blijft een privécloudproject binnen de firewall van het bedrijf en onder controle van de IT-afdeling van het bedrijf. Als gevolg hiervan biedt een privécloud meer controle over de gegevens van het bedrijf en zorgt het voor veiligheid – zij het met een groter potentieel risico op gegevensverlies als gevolg van een natuurramp.

Het lanceren van een privécloudproject omvat het analyseren van de behoefte aan een privécloud, het formuleren van een plan voor het creëren van een privécloud, het ontwikkelen van cloudbeleid voor toegang en beveiliging, het implementeren en testen van de privécloudinfrastructuur en het trainen van werknemers en partners in de cloud computing. project.

Projectstrategie voor de privécloud

Om een ​​private cloud-projectstrategie te creëren, moet een bedrijf eerst bepalen welke van zijn bedrijfspraktijken efficiënter kunnen worden gemaakt dan voorheen, en welke repetitieve handmatige taken kunnen worden geautomatiseerd door de succesvolle lancering van een cloud computing-project.

Door een private cloud-strategie te creëren, kan de resulterende cloud automatische, schaalbare servervirtualisatie leveren, met de voordelen van geautomatiseerde levering van middelen en optimaal gebruik van hardware binnen de IT-infrastructuur.

Een privécloud bouwen

Omdat het idee om een ​​privécloud te bouwen voor veel bedrijven een ontmoedigende propositie is, is het beste advies voor het bouwen van een privécloud om klein te beginnen en vervolgens het cloud computing-project in de loop van de tijd te laten groeien.

In termen van details voor het opzetten van een privécloud, moet een bedrijf:

  • Onderzoek de noodzaak en voordelen voor het bouwen van een private cloud, met name met betrekking tot het selecteren van een publieke of hybride cloud in plaats van een private cloud
  • Analyseer en zorg ervoor dat de juiste processen en beleidsregels aanwezig zijn om met succes een veilige privécloud te bouwen
  • Onderzoek en verwerf de private cloud-infrastructuur en cloud-ondersteunende software die zal worden gebruikt, zoals OpenStack, CloudStack, Eucalyptus, enz.
  • Zorg ervoor dat de hypervisor (s) die de virtuele machines en gevirtualiseerde opslag zullen beheren beschikbaar zijn of kunnen worden gekocht en geïnstalleerd
  • Ontwikkel en test het private cloud-project in een niet-bedrijfskritische omgeving
  • Train IT-personeel over het beheren van de privécloud en medewerkers en partners over het openen en gebruiken van de cloud