Munt opgooien

Coin flipping is een techniek om een ​​cryptografisch kanaal tussen twee wantrouwende partijen tot stand te brengen. Het werd gepopulariseerd door kwantumcryptografie, die kwantumfysica-principes gebruikt om een ​​coderingssleutel te maken. Coin flipping is ontworpen om te voorkomen dat de communicerende partijen (zeg Alice en Bob) vals spelen tijdens het versleutelen of verzenden van gegevens.

Om te beginnen met het protocol voor het omdraaien van munten, gebruikt Alice een straalsplitser om fotonen te polariseren, volgens de principes van de kwantumfysica. De straalsplitser verdeelt de fotonen lineair of diagonaal. De gegenereerde kwantumbits, of qubits, stuurt ze vervolgens naar Bob. Bob gebruikt ook een straalsplitser om de fotonen te polariseren en registreert de resulterende bitmetingen, vaak gemeten als 0 of 1 zoals traditionele bits. Hij stuurt die naar Alice om de resultaten te vergelijken.

Alice zal dan bevestigen dat ze dezelfde resultaten heeft, als ze dat inderdaad doet. (Merk op dat de veiligheid hiervan afhangt van het feit dat Alice haar antwoord niet wijzigt voor de tweede stap. Sommige beveiligingsprotocollen vereisen mogelijk dat Alice gebonden is aan haar initiële polarisatieresultaten en deze later niet kunnen wijzigen.) Alice en Bob zullen dan het bit gebruiken (of meerdere bits) die dezelfde polarisatie hadden om de gedeelde, geheime coderingssleutel te creëren. Idealiter zouden ze elkaar de lijst, tabel of grafiek met qubit-reeksen moeten laten zien om te zien dat geen van beiden vals speelde.

Als Alice het bit of de reeks bits weigert die Bob naar haar terugstuurt, mislukt het protocol voor het omdraaien van munten en wordt er geen coderingssleutel gegenereerd. Als een van de lijsten niet klopt, zal dat aan één kant een fout of bedrog onthullen. Als Alice een ander rapport van qubits naar Bob stuurt dan haar oorspronkelijke, is dit een vorm van valsspelen. Hoewel cryptografieonderzoekers stellen dat er methoden zijn om het coin flip-protocol te beveiligen, is de beveiliging ervan afhankelijk van het beheersen van veel verschillende aspecten van het protocol die kunnen worden gemanipuleerd. Coin flipping is echter een belangrijke methode in het groeiende veld van kwantumcryptografie omdat het twee partijen die elkaar niet vertrouwen in staat stelt om versleutelde gegevens te delen.