Wat is Microsoft-beveiligingssoftware?

Microsoft biedt een scala aan beveiligingsopties om gebruikers van zijn Windows-besturingssystemen en softwareproducten te beschermen tegen malware, virussen, hackpogingen, phishingaanvallen, spam en meer. De meest populaire zelfstandige softwarebeveiligingsopties van Microsoft zijn Windows Defender, Microsoft Security Essentials, Microsoft Safety Scanner en Forefront Endpoint Security.

De filosofie van Microsoft om de veiligheid van zijn softwareproducten te waarborgen, lag jarenlang sterk in het teken van standalone beveiligingsproducten zoals hierboven vermeld. In de afgelopen jaren heeft Microsoft echter een aantal van deze beveiligingsaanbiedingen stopgezet ten gunste van betere ingebouwde beveiliging voor zijn producten zoals Exchange Server, Internet Explorer en de nieuwste Windows-besturingssystemen (via de ingebouwde Windows Defender).

Microsoft-beveiligingssoftware combineren met een Safety & Security Center

Het bedrijf vult zijn aanbod van Microsoft-beveiligingssoftware aan met een Safety & Security Center-website die downloads van beveiligingssoftware, educatieve bronnen voor bescherming tegen veiligheidsrisico’s en gratis tools voor online scannen en verwijderen van virussen biedt. De site van het Veiligheids- en beveiligingscentrum biedt ook een link om Microsoft Safety Scanner te downloaden, een gratis downloadbare Microsoft-beveiligingstool die scans op aanvraag mogelijk maakt en helpt bij het verwijderen van virussen, spyware en andere schadelijke software.

Het Safety & Security Center biedt bovendien links naar de nieuwste servicepacks, stuurprogramma’s, beveiligingspatches en andere updates voor Microsoft-software om gebruikers te helpen ervoor te zorgen dat ze de nieuwste en vermoedelijk meest veilige versies van Microsoft-software gebruiken.

Gerelateerde termen: Microsoft Safety Scanner, Microsoft Security Essentials, Windows Defender, Microsoft Endpoint