Wat is Microsoft Band 2?

De Microsoft Band is een klein “draagbaar computer” -apparaat dat om de pols van een gebruiker wordt gedragen. Hoewel de vorm meer een band is in het verlengde van een fitnessband zoals Fitbits en de Nike Fuelbands, concurreert het als draagbaar computerapparaat ook met smartwatches zoals de Apple Watch.

De Microsoft Band, ook wel bekend als “Band”, biedt een reeks functies, te beginnen met de mogelijkheid om sms-berichten, inkomende oproepen naar uw smartphone, voicemailmeldingen, Facebook-updates en nieuwe tweets te bekijken.

De Microsoft Health-service is een ander belangrijk onderdeel van de Microsoft Band, en de functionaliteit omvat 24-uurs hartslagmeting, slaap-tracking, een ingebouwde GPS-sensor voor het volgen van hardloopsessies en andere trainingen, een UV-monitor voor het bewaken van blootstelling aan de zon, een wolk service voor het opslaan en analyseren van gezondheids- en fitnessgegevens, en een app voor smartphones en tablets voor het bekijken van Microsoft Health-inzichten.

Microsoft Band biedt cross-compatibiliteit met mobiele apparaten

Een enigszins verrassende functie van Microsoft Band is dat het platformonafhankelijke ondersteuning biedt, wat betekent dat het werkt met Apple iOS- en Google Android-apparaten naast Windows Phones. Sommige functies, zoals Cortana-integratie voor spraakgestuurde besturing en functionaliteit van de Microsoft Band, werken echter alleen op Windows Phone-apparaten.

Terwijl de Apple Watch voor $ 349 en hoger verkoopt, heeft Microsoft de prijs voor de Microsoft Band vastgesteld op $ 199. Huidige partners voor de Microsoft Band zijn onder meer MyFitnessPal, MapMyFitness, RunKeeper en UP by Jawbone.

Microsoft Band 2

In oktober 2015 kondigde Microsoft een nieuwe versie van de Band aan, Microsoft Band 2. Naast een paar nieuwe functies, zoals een barometersensor voor het volgen van hoogtes, is het belangrijkste verschil in de nieuwe Band een gebogen kleurenscherm dat het platte scherm vervangt en geeft de draagbare band een aantrekkelijker, comfortabeler ontwerp.

Het Corning Gorilla Glass 3 AMOLED-scherm in de Band 2 is ook iets groter en biedt een resolutie van 320 x 128 pixels in vergelijking met 320 x 106 pixels in de originele band.

De nieuwe band heeft echter minstens één nadeel vergeleken met de originele band. De Microsoft Band 2 is te koop voor $ 249, een prijsstijging van $ 50 ten opzichte van de eerste generatie Band.

Microsoft stopt met de draagbare apparaten van de band

In oktober 2016 kondigde Microsoft aan dat het de productie van de draagbare computerapparatuur van Microsoft Band zou stopzetten. Als gevolg hiervan is het Microsoft Band 3 die naar verwachting eind 2016 een debuut zou zien, zou niet worden uitgebracht.