Omr

Optische tekenherkenning (OMR) is een technologie voor het elektronisch extraheren van gegevens uit gemarkeerde velden, zoals selectievakjes en invulvelden, op afgedrukte formulieren. OMR-technologie vereiste ooit specifiek ontworpen scanners om ingevulde formulieren te interpreteren, maar nu maakt OMR-software het proces eenvoudiger en goedkoper. Gravic, Inc, bracht in 1991 een van de eerste OMR-scan- en leessoftwareoplossingen in première. OMR is niet hetzelfde als teken- of handschriftherkenning; het leest voornamelijk vellen met gevulde gaten of dozen.

Maakt gebruik van OMR-technologie

Waarschijnlijk is het bekendste gebruik van optische tekenherkenning in gestandaardiseerde tests. Leerlingen vullen met een pen of potlood gaten in die overeenkomen met ja / nee of meerkeuzevragen. De machines scannen vervolgens de testbladen om er gegevens en scores uit af te leiden. OMR heeft ook veel andere toepassingen:

  • Verkiezingen en het tellen van stemmen
  • Bijhouden van zakelijke producten in voorraad
  • Gegevens verzamelen uit enquêtes
  • Gegevens verzamelen uit onderzoeksvragen en onderzoeken
  • Tijd- en werkrecords bijhouden

OMR is handig voor het verzamelen en beheren van grote hoeveelheden gegevens om antwoorden op vragen te krijgen, veel kleine details vast te leggen of de kennis van een populatie te analyseren.

Hoe werkt OMR-software?

Een standaardscanner gaat over elk gemarkeerd blad en legt de gegevens vast in bestanden die OMR-software kan lezen. De software analyseert vervolgens de gegevens op basis van zijn programmering. Sommige softwareoplossingen hebben mogelijk gespecialiseerde functies voor het lezen en categoriseren van gegevens, afhankelijk van het type formulier, de branche of het gebruik van het formulier. Sommige OMR-software heeft opties voor het exporteren van gelezen gegevens naar een ander platform (zoals een document dat kan worden afgedrukt of een andere toepassing), zodat deze kan worden weergegeven of verder kan worden geanalyseerd.

OMR is over het algemeen een betrouwbare en nuttige technologie. Hoewel het zelden mislukt, bestaat de kans dat de software een pagina meer dan eens kan scannen als deze niet specifiek genoeg is geprogrammeerd.

OMR-software is een populaire oplossing omdat het veel minder duur en tijdrovend is dan de vorige versies van het scannen en lezen van OMR-formulieren, waaronder hardware en specifiek papier. Het vereist veel minder handmatig onderhoud, en het vermindert een deel van de vertraging bij het scannen en verwerken door dit digitaal te doen.

Gerelateerde link