Wat is informatietechnologie-architect?

De informatietechnologie-architect past IT-middelen toe om aan specifieke zakelijke vereisten te voldoen. De rol vereist een hoge mate van technische expertise en zakelijk inzicht, aangezien IT-architecten bepalen welke investeringen in informatietechnologie het beste rendement opleveren, zowel in termen van harde kosten als productiviteitsvoordelen.

IT-architecten streven ernaar om operationele efficiëntie in een organisatie te brengen door middel van informatie-integratie en -beheer. Om dit ideaal te bereiken, is technische vaardigheid vereist in het plannen, implementeren en beheren van IT-infrastructuur en informatiesoftware.

IT-architecten beginnen hun carrière over het algemeen met een bachelordiploma in managementinformatiesystemen (MIS) of informatica. Certificeringen zoals de Microsoft Certified Architect (MCA) en IT Architect Certification-programma’s bieden gespecialiseerde training voor IT-architecten. Informatica-diploma’s en IT-certificeringen zijn overal online beschikbaar.

Informatietechnologie banen

IT omvat zo’n breed onderwerp dat er veel carrières in verband worden gebracht met IT, te beginnen met de informatietechnologiestudie die zich richt op de tak van engineering die betrekking heeft op het gebruik van computers om informatie te verzamelen, op te slaan en te delen en te beschermen. Andere IT-carrières zijn onder meer:

Aanbevolen literatuur: Kompoos’s enorme lijst van 65 computer- en IT-certificeringen.