Wat is een datacenter?

Datacentra zijn fysieke of virtuele infrastructuur die door ondernemingen wordt gebruikt om computer-, server- en netwerksystemen en componenten te huisvesten voor de informatietechnologie (IT) -behoeften van het bedrijf, waarbij doorgaans grote hoeveelheden bedrijfskritische gegevens worden opgeslagen, verwerkt en aan klanten in een client worden aangeboden. / server-architectuur.

Een datacenter of datacenter vereist vaak uitgebreide redundante of back-upstroomvoorzieningssystemen, koelsystemen, redundante netwerkverbindingen en beleidsgebaseerde beveiligingssystemen voor het draaien van de kerntoepassingen van de onderneming.

Datacenterbeheer omvat het waarborgen van de betrouwbaarheid van zowel de verbindingen met het datacenter als de bedrijfskritische informatie in de opslag van het datacenter. Het omvat ook het efficiënt plaatsen van applicatieworkloads op de meest kosteneffectieve beschikbare computerresource.

De opkomst van het softwaregedefinieerde datacenter

Terwijl datacenters traditioneel worden beschouwd als grootschalige fysieke omgevingen waarin een groot aantal computers en servers is ondergebracht, heeft het softwaregedefinieerde datacenter (SDDC) een nieuw soort gevirtualiseerde datacenters en cloudgebaseerde datacenters gecreëerd die zich uitbreiden de on-premise infrastructuur van een bedrijf naar off-premise sites.

Deze virtuele datacenters kunnen dienen als een brug naar het privédatacenter van de onderneming op een hybride of gemengde manier, of het bedrijf kan zijn datacenteractiviteiten volledig ontlasten door te vertrouwen op een openbaar datacenter van een externe serviceprovider.