Wat is HDMI?

Kort voor Hhoog-Ddefinitie MUltimedia Interface, het is de eerste door de industrie ondersteunde niet-gecomprimeerde, volledig digitale audio / video gepatenteerde interface. Het is een enkele kabel en gebruiksvriendelijke connector die de wirwar van bekabeling achter het home entertainment center vervangt. Een HDMI-kabel biedt een interface tussen elke audio- / videobron, zoals een settopbox, dvd-speler of A / V-ontvanger en een audio- en / of videomonitor, zoals een digitale televisie (DTV), via een enkele kabel. HDMI ondersteunt standaard, verbeterde of high-definition video, plus meerkanaals digitale audio op een enkele kabel. Het verzendt alle ATSC HDTV-standaarden en ondersteunt 8-kanaals digitale audio met beschikbare bandbreedte om aan toekomstige verbeteringen en vereisten te voldoen. [Bron: aangepast van HDMI.org, november 2005]

HDMI werd gedefinieerd om 8 kanalen van 192 kHz, 24-bit ongecomprimeerde audio te dragen, wat alle huidige mediaformaten voor consumenten overtreft. Bovendien kan HDMI elke smaak van gecomprimeerd audioformaat dragen, zoals Dolby of DTS. HDMI heeft de capaciteit om bestaande high-definition videoformaten zoals 720p, 1080i en 1080p te ondersteunen, samen met ondersteuning van verbeterde definitie-formaten zoals 480p, evenals standaarddefinitie-formaten zoals NTSC of PAL. Sinds de oorspronkelijke release van HDMI in 2002 zijn er verschillende HDMI-versies geweest, maar ze gebruiken allemaal dezelfde kabel en connector.

HDMI-oprichters en gelicentieerde adoptanten

HDMI is ontwikkeld door Ontwikkeld door Sony, Hitachi, Thomson (RCA), Philips, Matsushita (Panasonic), Toshiba en Silicon Image. De 7 HDMI-oprichters begonnen in 1.0 met de ontwikkeling van HDMI 2002. De HDMI-specificatie is geen open technologiestandaard. Dit betekent dat fabrikanten een licentie van HDMI LLC moeten hebben om HDMI in elk product of onderdeel te kunnen implementeren. Bedrijven met een licentie van HDMI LLC staan ​​bekend als HDMI-adoptanten. Adopters hebben toegang tot de nieuwste HDMI-standaarden, terwijl eerdere versies van HDMI-specificaties voor het publiek beschikbaar zijn om te downloaden. HDMI-ontwikkeling wordt gecontroleerd door de HDMI-werkgroep.