Wat is digitale verhalen?

Digital storytelling houdt in dat een verscheidenheid aan multimedia-elementen zoals afbeeldingen, audio, video en webcontent in de educatieve ervaring worden opgenomen om het leren te verbeteren dat verder gaat dan traditionele op tekst gebaseerde boeken en presentatiemateriaal.

Digitale verhalen bieden vaak een rijkere, meer meeslepende leerervaring voor studenten, en het helpt degenen die informatie beter opnemen via visuele of auditieve middelen dan door te lezen. Daardoor kunnen docenten een groter deel van hun publiek bereiken wanneer ze digitale verhalen in hun curriculum opnemen.

Voordelen van digitale verhalen in de klas

Het toenemende gebruik van computers en tablets in klaslokalen stelt studenten ook in staat om hun eigen digitale vertelprojecten te creëren en te presenteren, waardoor ze het vertrouwen krijgen om met technologie te werken en hun leerervaringen te delen met hun klasgenoten. Bij het maken van digitale vertelprojecten leren studenten verschillende media te onderzoeken en verschillende digitale tools te gebruiken om hun projecten te verrijken.

Digitaal vertellen van verhalen kan ook een uiterst nuttig hulpmiddel zijn voor projectgebaseerde presentaties in kleine groepen die leerervaringen met delen en samenwerken vereisen. Een ander voordeel van digitale vertelprojecten is dat ze kunnen worden gemaakt, eraan kunnen werken en elektronisch kunnen worden gedeeld door studenten op elke locatie ter wereld.

Het creatieproces van het Digital Storytelling-project

Het digitale vertelproces volgt veel van dezelfde stappen als traditionele projecten, maar vereist vaak meer onderzoek en een langer evaluatieproces als gevolg van de verschillende vormen van media die erbij betrokken zijn.

Digitale storytelling-projecten omvatten doorgaans brainstormen over ideeën, plannen en onderzoeken van onderwerpen, het schrijven van een verhaallijn, het creëren en integreren van verschillende multimedia-elementen om het verhaal te illustreren, het bewerken en herzien van tekst en inhoud, en tenslotte het publiceren van het project voor beoordeling en / of verdere herziening of verbetering .