Sterk wachtwoord

Een sterk wachtwoord beschrijft een wachtwoord dat moeilijk te detecteren is door zowel mensen als computerprogramma’s, waardoor gegevens effectief worden beschermd tegen ongeoorloofde toegang. Een sterk wachtwoord bestaat uit minimaal zes karakters (en hoe meer karakters, hoe sterker het wachtwoord) die een combinatie zijn van letters, cijfers en symbolen (@, #, $,%, etc.) indien toegestaan. Wachtwoorden zijn doorgaans hoofdlettergevoelig, dus een sterk wachtwoord bevat letters in zowel hoofdletters als kleine letters. Sterke wachtwoorden bevatten ook geen woorden die in een woordenboek of delen van de eigen naam van de gebruiker voorkomen.

Top leveranciers van wachtwoordbeheer

1. Dashlane

Dashlane is een hulpprogramma voor wachtwoordbeheer dat zowel basis- als geavanceerde taken kan uitvoeren, afhankelijk van uw behoeften. Het creëert, bewaart en vult automatisch sterke, willekeurige wachtwoorden voor alle accounts, zodat u zich nooit meer hoeft te herinneren of zich zorgen hoeft te maken over uw wachtwoorden. Dashlane is zo ontworpen dat ze de informatie die gebruikers erin opslaan niet kunnen zien, wat betekent dat uw gegevens nooit zullen worden verkocht. Een VPN is inbegrepen om uw account te scannen op zwakke en gecompromitteerde wachtwoorden. Er is een gratis versie van Dashlane beschikbaar en abonnementen die jaarlijks worden geprijsd, zijn beschikbaar voor individuen, gezinnen en bedrijven.

2. NordPass

North Pass stelt u in staat al uw wachtwoorden op één plek op te slaan en met één klik in te loggen op uw meest gebruikte websites en apps. Zelfs als u offline bent, zijn uw inloggegevens nog steeds toegankelijk. Wachtwoorden kunnen worden gedeeld met mensen die u vertrouwt via een gecodeerde kluis. NordPass synchroniseert alle wachtwoorden op alle apparaten, en er is geen limiet aan het aantal wachtwoorden dat u kunt opslaan. Het wordt geleverd met een ingebouwde wachtwoordgenerator en gevoelige notities en creditcardgegevens kunnen ook worden opgeslagen. De applicatie heeft een gratis versie naast premium- en gezinspremieversies.