Wat is macos sierra?

macOS Sierra is versie 10.12 van het Mac OS X-besturingssysteem van Apple Computer voor Macintosh desktop-, laptop- en servercomputers, en het dient als de opvolger van Mac OS X El Capitan.

Apple heeft het naamgevingsschema van zijn vlaggenschip-besturingssysteem aangepast met de macOS Sierra-release, waarbij de Mac OS X-bijnaam voor het kortere en eenvoudigere “macOS” is geschrapt, wat ook beter past bij de volledige reeks besturingssystemen van het bedrijf, waaronder iOS, watchOS en tvOS.

macOS Sierra komt officieel uit in de herfst van 2016

macOS Sierra werd begin juni 2016 geïntroduceerd op de Worldwide Developers Conference (WWDC) van Apple in 2016, naast iOS 10, en de officiële beschikbaarheid voor beide besturingssystemen wordt verwacht in het najaar.

macOS Sierra dient als de twaalfde update in de macOS / Mac OS X-lijn van updates van het besturingssysteem, na eerdere updates voor het besturingssysteem: Cheetah (v10.0), Puma (v10.1), Jaguar (v10.2), Panther (v10.3), Tiger (v10.4), Leopard (v10.5), Snow Leopard (v10.6), Lion (v10.7), Mountain Lion (v10.8), Mavericks (v10.9), Yosemite (v10.10) en El Capitan (v10.11).

Met de Sierra-release van Mac OS zet Apple zijn recente patroon voort van het benoemen van het nieuwste besturingssysteem op basis van een locatie in de thuisstaat van Apple, Californië, een patroon dat begon met de Mavericks-release. macOS Sierra is genoemd naar de Sierra (of Sierra Nevada) bergketen in Californië (en Nevada) met bekende locaties zoals het Yosemite National Park en Lake Tahoe.

Wat is er nieuw in macOS Sierra?

Verbeteringen in macOS Sierra omvatten het nieuwe Apple-bestandssysteem dat nu alle besturingssystemen van Apple aandrijft, Picture in Picture, iCloud Drive Desktop-toegang, geoptimaliseerde opslagfuncties, een universeel klembord, desktop-tabbladen, verbeterde berichten en foto’s voor Mac, Apple Music-verbeteringen en meer .

macOS Sierra brengt ook functies over en integreert functies van zijn andere besturingssystemen (met name iOS), waaronder Siri, de ingebouwde ‘intelligente assistent’ die spraakbesturing en assistentie biedt, Apple Pay, de mobiele betalingsservice van het bedrijf en de digitale portemonnee-app, en de mogelijkheid om uw Mac te ontgrendelen met uw Apple Watch.