Wat is openstack mitaka?

De opvolger van de Liberty-release van het OpenStack open source cloud computing-platform, OpenStack Mitaka, maakte zijn debuut op 7 april 2016 als de dertiende grote release van OpenStack. Mitaka is de eerste grote update in 2016 voor OpenStack, met OpenStack Newton na de release begin oktober 2016, die naar verwachting in april 2017 zal worden opgevolgd door OpenStack Ocata.

Net als bij eerdere OpenStack-releases, ontleent Mitaka zijn naam aan een nabijgelegen stad of onderscheidend kenmerk ten opzichte van de OpenStack-ontwerptop die overeenkomt met elke OpenStack-release. In dit geval is Mitaka de naam van een Japanse stad met het grootstedelijk gebied Tokio.

Functieverbeteringen in OpenStack Mitaka

Met de OpenStack Mitaka-release was een belangrijke focus op het eenvoudig en verbeteren van het installatie- en implementatieproces voor degenen die nieuw zijn bij OpenStack. Specifiek biedt OpenStack Mitaka standaardconfiguraties voor nieuwe implementaties, evenals eenvoudigere integratie en beheer van alle projecten in het OpenStack "Big Tent" -model.

Een van de belangrijkste manieren waarop het dit doet, is via een nieuwe component genaamd de OpenStack-client, een opdrachtregelclient met een gestandaardiseerde set opdrachten die de toegang tot alle belangrijke OpenStack-projecten helpt verenigen. Met de OpenStack-client is er ook een poging om "algemene werkwoorden" te creëren, dit zijn gedeelde opdrachten die mogelijkheden in een OpenStack-cloud mogelijk maken.