Wat is Apple Watch Series 2?

De Apple Watch 2, of Apple Watch Series 2 zoals het formeel wordt genoemd, is een bijgewerkte versie van de originele Apple Watch die begin 2015 debuteerde. Apple kondigde de Apple Watch Series 2 aan in de herfst van 2016, met officiƫle beschikbaarheid voor de nieuwe wearable computerapparaat vanaf 16 september 2016.

Verbeteringen in de Apple Watch 2 ten opzichte van het origineel

De Apple Watch Series 2 biedt een verbeterde batterijduur ten opzichte van de originele Apple Watch, evenals nieuwe ingebouwde GPS-ondersteuning, waterbestendigheid (waterdicht tot 50 meter diepte), een verbeterd touchscreen dat twee keer zo helder is als het origineel (met 1,000 nits helderheid), een tweede generatie dual-core S2-chipprocessor en upgrade GPU-processor, en het nieuwe watchOS 3-besturingssysteem.

De waterdichtheid en gps-mogelijkheden in de Apple Watch Series 2 maken het een veel veelzijdiger draagbaar computerapparaat voor fitness-tracking, en breidt het gebruik van de Apple Watch uit naar zwemmen, hardlopen en fietsen zonder dat je tegelijkertijd een smartphone hoeft mee te nemen.

Koppelen met de iPhone is nog steeds nodig met de Apple Watch 2

De Apple Watch 2 heeft echter nog steeds geen LTE-mobiele connectiviteit, dus hij blijft afhankelijk van een gekoppelde iPhone om veel van zijn functionaliteit te bieden, inclusief sms-berichten en telefonische meldingen, iOS-meldingen en meer.

De prijzen voor de Apple Watch Series 2 zijn hoger dan die van de originele Apple Watch, beginnend bij $ 369 en oplopend tot $ 1,499 voor de eersteklas Apple Watch Hermes-versie. Apple kondigde aan dat de originele Apple Watch samen met de tweede generatie versie zou worden verkocht en de naam Apple Watch Series 1 zou dragen. Hij deelt ook dezelfde S2-chipprocessor als de Watch 2.