Wat is System Center Virtual Machine Manager?

System Center Virtual Machine Manager, ook wel bekend als System Center VMM of gewoon SCVMM, is een beheertool die door Microsoft is ontwikkeld om Hyper-V efficiënt te beheren, met name naarmate de virtuele machine en de services van een bedrijf groter worden.

Hoewel Hyper-V zijn eigen tools bevat voor het beheer van virtuele machines (VM’s), terwijl een onderneming schaalbaar is met failover-clustering, Hyper-V-replicatie of meerdere Hyper-V-hosts op verschillende fysieke servers, helpt System Center Virtual Machine Manager het vereenvoudigen het beheren van de schaal van de gevirtualiseerde infrastructuur.

System Center VMM beheert Hyper-V, Citrix en VMware

System Center Virtual Machine Manager vergemakkelijkt specifiek het configureren en beheren van virtualisatiehost-, netwerk- en opslagbronnen die worden gebruikt bij het implementeren van virtuele machines en services. System Center VMM werkt met een verscheidenheid aan virtualisatiehosts die verder gaan dan alleen Hyper-V, waaronder VMware ESXi en Citrix XenServer.

De installatie van System Center Virtual Machine Manager omvat de installatie van een verscheidenheid aan kerncomponenten en services, waaronder VMM Management Server, VMM Console, Library Servers en integratie met System Center Operations Manager en infrastructuurservers zoals WSUS Servers.

System Center VMM versus VMM

System Center VMM deelt het VMM-acroniem met virtual machine monitor (VMM), een algemene term die verwijst naar het hostprogramma waarmee een computer meerdere en identieke uitvoeringsomgevingen kan ondersteunen.

Dus terwijl System Center Virtual Machine Manager verwijst naar gepatenteerde technologie van Microsoft, kan de term voor het monitoren van virtuele machines verwijzen naar een willekeurig aantal monitoring- en beheertools en -services voor virtuele machines van een verscheidenheid aan virtualisatieleveranciers.