Wat zijn openstack-koninginnen?

De opvolger van de Pike-release van het OpenStack open source cloud computing-platform, OpenStack Queens, debuteerde op 28 februari 2018 als de zeventiende grote release van OpenStack. Queens arriveert als de eerste update in 2018 voor OpenStack, en de opvolger, OpenStack Rocky, zal naar verwachting later dit jaar volgen.

Net als bij eerdere OpenStack-releases, ontleent Queens zijn naam aan een nabijgelegen stad of onderscheidend kenmerk ten opzichte van de OpenStack-ontwerptop die overeenkomt met elke OpenStack-release. In dit geval dankt OpenStack Queens zijn naam aan de Queens Pound River en aan de buitenwijk Queens Park en het park in New South Wales, Australiƫ. New South Wales was gastheer van de OpenStack Summit in Sydney van 6 tot 8 november 2017.

Functieverbeteringen en nieuwe projecten in OpenStack Queens

Terwijl de OpenStack Pike-release grotendeels gericht was op het stabiliseren en optimaliseren van bestaande projecten en interoperabiliteit, biedt OpenStack Queens een verscheidenheid aan nieuwe mogelijkheden en functies, evenals nieuwe projecten.

OpenStack Queens voegt ondersteuning voor virtuele GPU (vGPU) en verbeterde containerintegratie toe via het nieuwe OpenStack Zun containerserviceproject en het OpenStack Helm Project, dat dient als pakketbeheerder voor het Kubernetes containerorkestratiesysteem. OpenStack Queens introduceert ook het nieuwe Cyborg-project (voorheen bekend als Nomad), dat een raamwerk biedt voor het beheer van hardware- en softwareversnellingsbronnen.

Queens biedt bovendien Cinder Multi-Attach-ondersteuning voor het koppelen van hetzelfde Cinder-volume aan meerdere virtuele machines (VM's). Ten slotte introduceert OpenStack Queens ook ondersteuning voor het Lightweight Open Container Initiative (LOCI) -project, dat een alternatief biedt voor het OpenStack Kola-project voor het afhandelen van containerruntimes.

ServerWatch heeft een meer diepgaand artikel over enkele van de belangrijkste nieuwe projecten en functies in OpenStack Queens .