OVH en Google bereiken akkoord over strategisch partnerschap

De Franse hostingprovider OVHcloud en de Amerikaanse hyperscaler Google Cloud werken met onmiddellijke ingang nauw samen. Met hun partnerschap willen de twee providers cloudtechnologieën leveren die voldoen aan de toenemende eisen van Europese klanten op het gebied van transparantie, veiligheid en gegevensbescherming.

OVHcloud kondigde vandaag een strategisch partnerschap met Google Cloud aan. Als onderdeel van de samenwerking met de hyperscaler zal de Franse hostingprovider zijn klanten in Europa een private cloud aanbieden op basis van Anthos, een door Google ontwikkelde open-sourcetechnologie. OVH zal de nieuwe dienst exploiteren op een specifieke infrastructuur. Volgens beide bedrijven is hun samenwerking gericht op het leveren van betrouwbare cloud-technologieën. Anthos is een ontwikkel- en beheerplatform dat multi-cloud scenario’s ondersteunt.

Het partnerschap tussen OVH en Google is een antwoord op de vraag van het bedrijfsleven en de overheid dat cloud providers hun klanten een hoger niveau van transparantie, veiligheid, privacy en controleerbaarheid bieden. Daarom zullen open source-technologieën, die beiden als belangrijke bouwstenen zien voor de uitbreiding van het Europese cloud-ecosysteem, centraal staan in de samenwerking. Gezamenlijke oplossingen moeten klanten in staat stellen een open multicloud-aanpak te hanteren. In dezelfde geest willen de partners ook een gemeenschap van ontwikkelaars bevorderen.

In samenwerking met Google zullen ze “innovatieve oplossingen leveren die tegemoetkomen aan de groeiende eisen van Europa op het gebied van gegevenssoevereiniteit”, kondigt Michel Paulin, CEO bij OVHcloud, aan. De manager spreekt van een belangrijke stap voorwaarts voor de Europese markt. “Dit partnerschap opent de deuren naar nieuwe mogelijkheden.”

Gemeenschappelijke waarden

“Luisterend naar klanten, partners en beleidsmakers in Europa, begrijpen we hun behoefte aan meer controle en autonomie”, zegt Thomas Kurian, CEO bij Google Cloud, over de samenwerking met OVH. De hyperscaler wil samen met een partner “met wie we waarden delen als vertrouwen, innovatie, samenwerking, openheid, veiligheid, interoperabiliteit, transparantie en milieuverantwoordelijkheid” verplichtingen aan zijn klanten nakomen.