Open Networking met Dell’s 100 GbE fabric switch

Dell EMC voegt een nieuwe 100 GbE fabric switch toe aan zijn Z-Serie. De Z9264F-ON ondersteunt Dell EMC's Open Networking en zal vanaf 31 augustus wereldwijd beschikbaar zijn. Deze wordt onthuld tijdens VMworld-Americas in Las Vegas.

Dell EMC introduceert een nieuwe 100GbE fabric switch in zijn Z-Serie. Het Z9264F-ON netwerkplatform is voorzien van een StrataXGS Tomahawk II Ethernet switch chipset van Broadcom en werkt met een overdrachtssnelheid van 6,4 terabits/seconde. Het biedt 64 poorten van 100 GbE in een 2U-vormfactor.

Het platform ondersteunt Dell EMC's "Open Networking". Dit geeft kopers meer keuze en onafhankelijkheid bij hun aankoopopties. Dit speelt met name een belangrijke rol bij de overgang naar Software Defined Networking (SDN), aangezien de opties en mogelijkheden voor netwerksoftware sterk toenemen met de overgang.

Geen vendor lockin

Dells Open Networking-standaard voorkomt vendor lock-in van het datacenter tot aan de netwerkrand. Dell EMC heeft zijn hele productlijn overgeheveld toen het vier jaar geleden het open concept introduceerde. Het voordeel voor de klanten is dat zij niet langer afhankelijk zijn van specifieke software of hardware. Open source software kan ook worden gebruikt via open netwerken.

Aan de ene kant kan de Z9264F-ON Dell EMC's OS10 Open Edition Package draaien, dat is gebaseerd op de OpenSwitch-software van de Linux Foundation. Als alternatief kunnen gratis beschikbare versies van OpenSwitch of Sonic worden gedownload van het Open Compute Project.

Samenwerking met VMware

Met de Z9264F-ON kan in combinatie met Dell-software of partners een flexibele en krachtige fysieke netwerkinfrastructuur worden gebouwd. De combinatie van een fysiek netwerk met een virtueel netwerk maakt het mogelijk om virtuele machines en containers met elkaar te verbinden en zo een softwaregedefinieerd datacenter te creëren. Dell werkt hiervoor samen met VMware om automatiseringsoplossingen te bieden die de kosten en complexiteit verminderen.

"Het Virtual Cloud Network dat is gebouwd met VMware NSX stelt klanten in staat om een end-to-end softwaregebaseerde netwerkarchitectuur te creëren die alomtegenwoordig, open, programmeerbaar en standaard veilig is, en die diensten kan leveren aan applicaties en data, ongeacht de locatie", aldus Peder Ulander, vice president product marketing, Networking and Security Business Unit, VMware.