IT-BUSINESS Podcast: de Hacker School

Medische informatica, IT forensics of pentesters: de Hacker School toont carrièreperspectieven die voor velen nog onbekend zijn. Dr Julia Freudenberg in de IT BUSINESS Podcast over gelijkheid, integratie en het tekort aan geschoolde werknemers in de ICT-industrie.

De Hacker School is een non-profit project gevestigd in Hamburg. Haar doel is om de jonge professionals van morgen te promoten en kinderen en jongeren enthousiast te maken voor IT en programmeren.

Julia Freudenberg leidt sinds 2017 de Hacker School in Hamburg.

Julia Freudenberg leidt sinds 2017 de Hacker School in Hamburg.

Julia Freudenberg, hoofd van de Hacker School, legt in de IT-BUSINESS Podcast uit hoe de cursussen in heel Duitsland worden gegeven in samenwerking met de 500 vrijwilligers. Ook laat ze zien hoe bedrijven meer gelijkheid kunnen creëren en vrouwen in de IT kunnen stimuleren.

De IT BUSINESS Podcast is momenteel te beluisteren op Spotify, Deezer, iTunes, Google Podcasts en YouTube. U kunt ook een abonnement nemen op Podigee.

Volgende artikelen

  • Om het tekort aan geschoolde arbeidskrachten te bestrijden, zijn nieuwe manieren van rekruteren nodig om gekwalificeerd personeel te vinden. Het aantal vacatures voor IT-specialisten op de Duitse arbeidsmarkt bedroeg in 2020 immers zo’n 86.000, aldus de digitale vereniging Bitkom.
  • Al vorig jaar daalde het aantal Duitse bedrijven met eigen IT-specialisten. Daarom wenden bedrijven zich steeds vaker tot externe dienstverleners. Intussen wordt 50 procent van de speciale IT-beveiligingsactiviteiten, zoals beveiligingstests of het verhelpen van beveiligingsincidenten, overgenomen door externe leveranciers.
  • De vrouw als thuiskok en de man als kostwinner: deze tijden zijn voorbij. Toch overheersen mannen in de IT-industrie en voelen vrouwen zich vaak gedwarsboomd. Kaspersky legt uit hoe IT-bedrijven vrouwen kunnen stimuleren.
  • Bijna driekwart van alle bedrijven is het slachtoffer geworden van een dergelijke aanval, volgens Ivanti 2020. Naast het thuiskantoor is ook het gebrek aan geschoolde werknemers een reden voor inbreuken op de beveiliging. Omdat met minder werknemers de mogelijkheden van IT-teams om beveiligingsproblemen snel op te lossen, beperkt zijn.
  • Wie is de beste hacker van Beieren? Van 3 tot 5 september organiseerden IT-BUSINESS, de Hacker School, de Hogeschool van Augsburg, MR Datentechnik, Whitelisthackers, de Kamer van Koophandel en Industrie van Bayreuth en Infinigate voor de tweede keer het bootcamp “Bavaria’s Best Hacker” in München.