Clevertouch met sterkere touch displays voor school en vergaderruimte

Op de ISE in Amsterdam toonde Clevertouch drie nieuwe displayseries voor zakelijk en educatief gebruik met sterkere hardware en extra functies. De Britse fabrikant breidt ook zijn Duitse activiteiten uit en neemt extra focuspartners aan boord.

Clevertouch is een merk van de Britse fabrikant Sahara, een van de belangrijkste leveranciers van aanraakschermen op het eiland. Door de toenemende vraag in Duitsland, zowel in de onderwijssector als in het bedrijfsleven, blijft de fabrikant zijn activiteiten in Duitsland uitbreiden. Volgens Wilfried Tollet, Clevertouch’s DACH manager, heeft het bedrijf vorig jaar een groei van 47 procent gekend. Daarom breidt de onderneming het aantal focuspartners uit van 40 tot 60 en wordt ook het verkoop- en marketingteam in Duitsland uitgebreid. Op de digital signage beurs ISE, toonde Clevertouch drie nieuwe modelseries: Impact Plus en Impact voor gebruik in scholen en andere educatieve omgevingen, en UX Pro voor vergaderruimtes.

De goedkopere Impact-serie met 4K-resolutie beschikt over de Android-interface met Full HD-resolutie. De hier gemonteerde NFC-sensor is optioneel. Het dient ook als pennenbakje.

UX Pro voor vergaderingen en communicatie

De UX Pro-modelserie bestaat uit 4K-schermen met een diagonaal tussen 55 en 86 inch. De toestellen ondersteunen 20-punts aanraaktechnologie en maken naar verluidt bijzonder soepel typen op het paneel mogelijk dankzij Super Glide Touch-technologie. Ze zijn nu uitgerust met Android 8, een krachtigere Android SoC en vier GB RAM. Voor het besturingssysteem, apps en gegevens is 32 GB flash ingebouwd. Met de krachtigere hardware draait Clevertouch’s eigen Android interface LUX nu ook met 4K-resolutie bij 60 Hz. Ook nieuw zijn de geïntegreerde NFC-module voor sneller inloggen, twee USB-C-poorten met Power Delivery en twee 15-watt luidsprekers en een extra 15-watt subwoofer. Een OPS-sleuf biedt plaats aan een insteekcomputer met Intel Core-processor en Windows 10 Pro. Naast de whiteboardsoftware met interfaces voor Onedrive, Google Drive en Dropbox is de browsergebaseerde audio- en videoconferencingoplossing Stage vooraf geïnstalleerd. Klanten krijgen een gratis levenslange licentie van Stage.

Er is al een microfoon array ingebouwd in de UX Pro, en een camera kan gemakkelijk achteraf worden geïnstalleerd met behulp van de USB-poort die speciaal voor dit doel is voorzien. Volgens Tollet gaat de fabrikant deze weg om de klanten de grootst mogelijke flexibiliteit te geven in hun keuze van camera. Inhoud van computers en mobiele apparaten kan worden overgebracht naar het Clevertouch-scherm met Clevershare. Touch-back wordt ook ondersteund. De UX-Pro displays bieden ook een oplossing voor beheer op afstand en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in het Clevertouch ruimtereserveringssysteem. Nabijheidssensoren in het display zorgen ervoor dat het niet onnodig actief is wanneer er niemand in de vergaderruimte aanwezig is.

Impact Plus en Impact voor het klaslokaal

De displays voor het onderwijs zoals de Impact Plus hebben toegang tot geschikte Android apps via de Cleverstore.

Bij de Impact Plus is dezelfde hardware gebruikt als bij de UX Pro. De Impact, die ook is uitgerust met een 4K-aanraakscherm, is goedkoper en eenvoudiger. Hij mist de optie van Android-scherm met 4K-gebruikersinterface, de subwoofer en de USB-C-sleuven. De ARM SoC heeft hier slechts toegang tot twee GB RAM, en het flashgeheugen is beperkt tot 16 GB. De NFC-sensor en -stylus zijn optionele extra’s op de Impact. De Impact en Impact Plus verschillen van de UX Pro in de software. In plaats van Stage zijn Clever Message als berichtensoftware en de Clevertouch Store met toegang tot Android leer-apps hier voorgeïnstalleerd. Snowflake van Nuiteq is ook inbegrepen in de leveringsomvang, maar vereist een Windows-computer die in de OPS-sleuf is geïnstalleerd of extern is aangesloten.

Inbegrepen in de prijs is een on-site garantie van vijf jaar. Alle drie de modelseries zullen vanaf begin 2020 verkrijgbaar zijn.