Proalpha neemt Alpha Business Solutions over

Alpha Business Solutions (ABS) en de Proalpha Group gaan in de toekomst elk hun eigen weg. Beide bedrijven verwachten dat dit zal resulteren in meer synergieën en nog meer aanwezigheid en kracht op de Duitse ERP-markt. Beide bedrijven waren voorheen de sterkste marketeers van Proalpha ERP.

Het doel van de overname van ABS door de Proalpha Group is om de marktpositie van de ERP-aanbieder uit te breiden en de basis te leggen voor verdere groei. Beide ondernemingen waren in het verleden aanzienlijk sneller gegroeid dan de markt, met aanzienlijke groeipercentages met dubbele cijfers voor de activiteiten met nieuwe klanten.

Proalpha Software GmbH wordt omgedoopt tot Proalpha Business Solutions GmbH

Proalpha ERP wordt nog meer dan voorheen verankerd in bedrijfstakken. Na de fusie heeft de groep alleen al in Duitsland ongeveer 700 werknemers, 1700 klanten en 12 filialen. Deze grotere aanwezigheid met een aanzienlijk versterkt team maakt niet alleen een nog vollediger dienstverlening mogelijk, maar vooral een nog hogere mate van specialisatie.

Om de op partnerschap gebaseerde fusie te benadrukken, zal Proalpha Software GmbH haar naam veranderen in Proalpha Business Solutions GmbH, waarmee belangrijke onderdelen van beide bedrijven worden samengevoegd. De overname en de naamswijziging zijn onder meer afhankelijk van de nodige officiële goedkeuringen.

“We hebben nu de mogelijkheid om afzonderlijke sectoren nog intensiever aan te pakken en op lange termijn ook verder te kijken dan ERP. Wij zullen onze portefeuille uitbreiden en onderwerpen als Industrie 4.0 zullen ons in de toekomst meer bezighouden dan voorheen. Samen kunnen wij nog specifieker inspelen op de wensen van onze klanten: Zij profiteren van een verder geoptimaliseerde leveringscapaciteit en hebben toegang tot meer middelen. Zij hebben bijvoorbeeld toegang tot een grotere pool van dienstverleners en tot meer specialisten in huis. ABS-klanten profiteren ook van onze internationale positionering”, aldus Dr. Friedrich Neumeyer, CEO van de Proalpha Group.

“De fusie is slechts een logische voortzetting van onze eerdere intensieve samenwerking. Een grotere organisatie stelt ons in staat om ons intensiever te richten op industrieën en andere belangrijke onderwerpen, maar ook om de servicecapaciteiten beter op elkaar af te stemmen”, voegt Michael Finkler, bestuurslid van Alpha Business Solutions AG en toekomstig lid van de groepsdirectie van Proalpha Business Solutions GmbH, toe.

De branchespecifieke oplossingen van ABS vloeien over naar de nieuwe organisatie

De branchespecifieke oplossingen van ABS, de zogenaamde Components, vloeien over naar de nieuwe organisatie. De fusie heeft uitsluitend betrekking op de Proalpha-activiteiten van ABS en derhalve op ongeveer 95% van de activiteiten van ABS. De SAP-activiteiten van ABS zullen door de bestaande aandeelhouders van ABS buiten de Proalpha Group worden voortgezet als een onafhankelijk bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van ons zusterportaal Maschinenmarkt.