Bull en Seven Ten werken samen

De in storage-oplossingen gespecialiseerde fabrikanten Bull en Seven Ten werken in de toekomst economisch en technologisch samen om archiefomgevingen op basis van EMC Centera van uitgebreide mogelijkheden te voorzien.

De fabrikanten Bull en Seven Ten hebben enkele dagen geleden een overeenkomst getekend voor een uitgebreide economische en technologische samenwerking. In het kader van deze samenwerking zal Bull in eerste instantie wederverkoper en distributeur van de softwareproducten van Seven Ten in Duitsland worden. Er is echter een optie om het partnerschap uit te breiden naar Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux-landen.

De overeenkomst is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven die EMC Centera gebruiken als online archiefplatform. Enerzijds opent de Seven Ten-software “Storfirst Altus” nieuwe mogelijkheden voor audit-proof disaster prevention en de flexibele migratie van archiefgegevens. Anderzijds verleent Bull de overeenkomstige uitvoerings- en ondersteuningsdiensten in het kader van de overeenkomst met de erkende ondersteuningspartner. Beide maatregelen samen moeten er uiteindelijk toe bijdragen dat EMC Centera nog beter bestand is tegen rampen door een hoger niveau van gegevensbescherming en dat de migratie van archiefgegevens wordt vergemakkelijkt.

Daarnaast is de technologische samenwerking ook bedoeld om de Storfirst Altus-software te koppelen aan de fysieke tape- en virtuele tape library (VTL)-oplossingen van Bull. Op deze manier kunnen Centera data als audit-proof replicatie op een ander medium zoals tape of VTL worden opgeslagen en zo kunnen verschillende archieftoestanden regelmatig worden vastgelegd. Dit extra back-upniveau maakt een roll-back mogelijk naar de laatste gezonde toestand vóór een gegevenscorruptie door logische fouten of menselijke fouten.