IT BUSINESS Podcast: Duurzaamheid en digitalisering

Investeren in een hulpbronnenbesparende aanpak levert op middellange termijn ook meer geld in IT op. In onze nieuwe aflevering van de IT-BUSINESS Podcast kunt u horen hoe dit kan – bijvoorbeeld door slimme afvalwarmtemodellen, groene codering en nog veel meer.

De klimaatdoelstellingen zijn ambitieus. Een van de bouwstenen voor de verwezenlijking daarvan is digitalisering. Dit betekent echter meer opslag, meer datacentra, meer energie, meer hardware. Dr. Béla Waldhauser, woordvoerder van de Alliantie voor de versterking van de digitale infrastructuur in Duitsland en CEO van Telehouse Duitsland, is er echter van overtuigd dat dit geen reden is om het zonder IT te stellen. Vooral in de datacenteromgeving worden tal van slimme maatregelen genomen om het stroomverbruik te verminderen en afvalwarmte zinvol te gebruiken. Daarnaast zijn er nog talloze andere ideeën. We praten met hem over wat deze zijn en hoe elke klant met slechts een paar aanpassingen goed kan doen voor zichzelf, zijn balans en het milieu.

De podcast IT BUSINESS is momenteel beschikbaar op Spotify, Deezer, iTunes, Google Podcasts en YouTube. U bent ook welkom om u te abonneren op Podigee.

Volgende artikelen

  • Duurzaamheid als bedrijfsmodel – Uit een recente studie over duurzaamheid van het marktonderzoeks- en adviesbureau Forrester blijkt dat investeringen in een meer hulpbronnenbesparende aanpak ook in de IT-sector op middellange termijn meer geld opleveren dan nodig is.
  • Zonder digitalisering geen duurzaamheid – Digitalisering draagt bij tot sociale verandering. Duurzaamheid speelt daarbij een centrale rol, daarvan is Benjamin Hermann, algemeen directeur van Zoi, overtuigd. Als dienstverlener houdt Zoi zich bezig met cloud, data-analyse, agile softwareontwikkeling en IoT.
  • Geld verdienen met duurzame hardware – Veel bedrijven adverteren met “duurzaamheid”. De opzet en uitvoering van deze waarde is echter heel anders. De Zwitserse hardwareleverancier Prime Computer volgt hier een consistente aanpak.
  • Duurzaamheid in het datacenter – In een onderzoek van 451 Research en Schneider Electric is gekeken naar de impact van efficiëntie en duurzaamheid op de markt voor cloud- en serviceproviders. Met name duurzaamheid mag niet worden verwaarloosd, zoals uit de studie blijkt.