ElectronicPartner versterkt focus op duurzaamheid

Voor het retailconcern ElectronicPartner is duurzaam handelen niet alleen een modetrend. Volgens bestuurslid Friedrich Sobol is het “een belangrijk onderdeel van het DNA”. Met het “Go Green”-project zegt de groep zich actief in te zetten voor duurzaamheid.

Met een nieuw project voert de ElectronicPartner-netwerkgroep haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid op. De basis van het “Go Green”-project is een duurzaamheidsverslag dat gebaseerd is op de 17 doelstellingen van de Verenigde Naties. Het verslag wordt opgesteld door het eigen interne projectteam van de groep, dat korte- en langetermijndoelstellingen voor de gehele samenwerking vaststelt. Het team zet zich permanent in voor een duurzame bedrijfsoriëntatie op verschillende niveaus, identificeert actieterreinen en initieert concrete acties. Hiertoe behoren ook de processen op het hoofdkantoor van ElectronicPartner.

“We hebben alle medewerkers aan boord gehaald en hen uitgenodigd om mee te doen, ideeën aan te dragen en de afzonderlijke maatregelen te ondersteunen”, legt Friedrich Sobol, lid van de raad van bestuur van ElectronicPartner, uit. Eén groot project in het hoofdkantoor is al bijna voltooid: de volledige, energie-efficiënte renovatie van het oudste gedeelte van het gebouw. Maatregelen die het detailhandelsconcern onlangs op het eigen hoofdkantoor heeft doorgevoerd, zijn onder meer: papierloze kantoren, het gebruik van waterdispensers om het zonder PET-flessen te stellen, mobiel werken en een bijna volledige afschaffing van bedrijfsauto’s om de CO2-uitstoot te minimaliseren.

Maar niet alleen het hoofdkantoor in Düsseldorf richt zich op duurzame projecten. Momenteel worden ook duurzaamheidsconcepten ontwikkeld voor de merken EP: en Medimax. In de toekomst zullen de thema’s “repareren in plaats van weggooien” en “energie-efficiënte, milieuvriendelijke en ook “Made in Germany”-producten nog actiever worden bevorderd. De volgende projecten zijn al in uitvoering of worden binnenkort afgerond: honderd procent klimaatvriendelijke scheepvaart, CO2-neutrale websites, duurzame drukwerkreclame en de start van de promotie van regionale milieuprojecten.

“Het motto dat we hebben gekozen, ‘Go Green’, verwijst naar een alomvattende bedrijfsoriëntatie. Duurzaam handelen is een belangrijk onderdeel van ons DNA,” benadrukt Sobol en voegt eraan toe: “Daarbij is het voor ons belangrijk om onze leden en hun klanten duidelijk te laten zien dat we niet inspringen op een modetrend, maar dat we vooral ons steentje willen bijdragen aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen van de VN.”