Thomas Wiese leidt Channel en Commercial Business bij HP Software

Met onmiddellijke ingang vervangt Thomas Wiese Karl-Martin Haaf als hoofd van de Channel en Commercial Business organisatie bij HP Software & Solutions in Duitsland. Tegelijkertijd zal het kanaal worden ondersteund door een uitbreiding van het verkoopteam.

Tot nu toe was Karl-Martin Haaf verantwoordelijk voor de verkoop via het kanaal en via de grote alliantiepartners bij HP Software. Met onmiddellijke ingang zal Thomas Wiese echter eerstgenoemde taak overnemen, zodat Haaf zich kan concentreren op het gebied van de Allianties.

Wiese komt uit de eigen gelederen van het bedrijf, waar hij eerder werkzaam was als verkoopdirecteur voor de automobielsector. Daarvoor was hij Global Account Manager voor de Volkswagen Group bij Mercury Interactive. Andere bedrijven waar hij senior sales- en marketingposities heeft bekleed, zijn onder meer Parsytec, i2 Technologies en IBM.

“Samen met onze partners zetten we in 2010 een agressieve groeistrategie in gang”, is Wiese overtuigd. “Met een aanzienlijk uitgebreide kanaalondersteuning, nieuwe productbundels en geselecteerde marketingcampagnes willen we het grote potentieel in het commerciële segment benutten.”

Verkoopteam versterkt

HP Software wil groeien door de verkoop van bestaande partners te verhogen. Nieuwe samenwerkingsmodellen moeten speciale steun verlenen aan de succesvolle partners. Bovendien zullen extra wederverkopers worden aangetrokken voor het partnerprogramma. Om dit alles te realiseren is het verkoopteam uitgebreid van vijf naar twintig medewerkers.

Met behulp van het middenstandsprogramma “Value Path” heeft HP Software de indirecte verkoop in de loop van dit jaar al met 70 procent weten te verhogen ten opzichte van het jaar daarvoor. De verhouding tussen indirecte en directe verkoop in het commerciële segment is nu 85 op 15. Voor 2010 is een partnerverkoopaandeel van 90 procent gepland op een verder verhoogd verkoopniveau.