Wat is een serverbeheerder?

Een serverbeheerder of serverbeheerder heeft de taak om de prestaties van de computerservers in het datacenter van een bedrijf te beheren en te bewaken.

Serverbeheerders, ook wel systeembeheerder genoemd, werken dagelijks met servers en netwerken om ervoor te zorgen dat de systemen efficiënt werken en blijven werken zonder downtime of prestatieverlies.

Salaris en taakverantwoordelijkheden voor serverbeheerders

Verantwoordelijkheden en typische taken van serverbeheerder kunnen het onderhouden van software- en beveiligingsupdates, het bewaken van serveractiviteit en het waarborgen van de beschikbaarheid van client / servertoepassingen, het controleren van de serverbeveiliging, het ontwikkelen en verfijnen van processen voor het doorlopende beheer van de server- en datacenteromgeving en het ontwerpen van en indien nodig nieuwe serverimplementaties installeren.

De meeste routinematige serverbeheertaken worden uitgevoerd tijdens kantooruren, maar serverbeheerders kunnen gevraagd worden om tijdens weekenden of doordeweekse avonden te werken om systeemupgrades uit te voeren of om grote problemen toe te voegen tijdens gebruik tijdens daluren.

Het gemiddelde salarisbereik voor serverbeheerders is momenteel ongeveer $ 65,000 per jaar, en serverbeheerders kunnen aanvullende certificeringen voor systemen en serverbeheer nastreven via Microsoft, Cisco en vergelijkbare bedrijven om hun potentieel voor aanwerving te verbeteren of hun jaarsalaris te verhogen.