De nieuwe iPhone SE komt in 2022, maar ook in 2023

De iPhone SE, de budgetsmartphone van Apple, krijgt een opvolger, maar die komt niet zo snel als velen hadden gehoopt: een eerste model in 2022, dan nog een in 2023.

De iPhone SE is nog steeds een van de populairste modellen in het assortiment van Apple en de reden daarvoor is simpel: het is de budget-iPhone, de goedkope die (bijna) iedereen zich kan veroorloven. Dit zal ook het geval zijn met de volgende versie, die niet dit jaar zal verschijnen. De nieuwste geruchten bevestigen in feite de geruchten die maanden geleden al te horen waren: geen iPhone SE in 2021.

Daarvan is Ross Young, analist bij DisplaySearch, overtuigd, want hij deelde op Twitter wat informatie die hij onlangs in handen kreeg. Volgens Young zal Apple de iPhone SE dit jaar niet updaten, maar wel in zowel 2022 als 2023. Deze laatste, de iPhone SE 2023, zal het interessantst zijn omdat hij een groter scherm zal hebben en eindelijk een langverwachte innovatie voor Apple-gebruikers zal brengen: hij zal afscheid nemen van de rechthoekige inkeping, ten voordele van het gat in het scherm dat nu zo populair is in de Android-wereld.

iPhone SE 2022: hoe hij eruit komt te zien

Volgens Ross Young zal de iPhone SE 2022, de iPhone die volgend jaar verschijnt, nog steeds het typische kenmerk van een goedkope iPhone hebben: een lcd-scherm. Het scherm zal ook even groot zijn als dat van de huidige iPhone SE, namelijk 4,7 inch.

Het wordt een kleine smartphone vergeleken met het gemiddelde van de huidige toestellen (zelfs de goedkoopste), en dat zal veel gebruikers die in plaats daarvan een grote, betaalbare iPhone willen niet aanspreken.

Young zegt ook dat er een mogelijkheid is, maar nog geen zekerheid, dat de iPhone SE 2022 5G-compatibel zal zijn, in ieder geval met de Sub-6 GHz. Dat wil zeggen, 5G met het beste bereik, maar lagere pieksnelheden.

iPhone SE 2023: hoe hij eruit komt te zien

Als we naar de iPhone SE 2023 kijken, is er echter veel minder nieuws. Dit is niet verwonderlijk, aangezien dit toestel pas over twee jaar op de markt komt, en in slechts twee jaar kan er van alles gebeuren in de wereld van de elektronica. Volgens Ross Young zal Apple’s budget-iPhone van 2023 eindelijk groter zijn, zo’n 6,1 inch in schermformaat, en een gat op het scherm hebben voor de centrale camera in plaats van de inkeping op het huidige model.