Hoe de 2022 Oppo Find X4 eruit zal zien

De Oppo Find X4 zal een van de eerste Android-vlaggenschepen zijn met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 1-chip, en dankzij geruchten weten we er al veel over

Er is één zekerheid onder de vele geruchten die beginnen op te duiken over wat een van de beste producten van 2022 zal worden: De Find X4 zal uitgerust zijn met de nieuwste Snapdragon 8 Gen 1 chip, die de afgelopen dagen door Qualcomm is onthuld. Het is niet slechts een gerucht, het zal er zeker zijn, zoals het door Oppo zelf werd onthuld.

De Oppo Find X4 zal dus deel uitmaken van de line-up van toptoestellen die met de krachtige Amerikaanse chip zullen komen, en daar was weinig twijfel over, aangezien historisch gezien de Pro-variant van het Oppo-vlaggenschip altijd de beste chip van Qualcomm heeft gebruikt. De Oppo Find X4 Pro en Snapdragon 8 Gen 1 zullen dus een kanshebber zijn om het meest levensvatbare toestel van 2022 te worden, al zullen ze – zoals elk jaar – de beste concurrentie moeten afslaan, die steeds feller wordt in zijn jacht op het topsegment van de markt.

Oppo Find X4, hoe hij eruit zal zien

De overige technische specificaties van de Oppo Find X4 zijn een logisch gevolg van zijn “top of the class”-status. De geruchten doen al de ronde: het zal een scherm met 2K AMOLED-resolutie hebben, geproduceerd door Samsung van het LTPO-type, wat betekent dat het de vernieuwingsfrequentie zal kunnen moduleren naargelang de behoeften van het moment, om zo het ideale compromis te vinden tussen vloeiendheid en energieverbruik. De Find X4 is naar verluidt uitgerust met de even krachtige (en even premium) Dimensity 9000-chip van MediaTek, die het Taiwanese bedrijf heeft ontwikkeld met het duidelijke doel Qualcomm uit te dagen. De Oppo Find X4-serie zal naar verwachting twee hoeveelheden RAM-geheugen bieden, ofwel 8 of 12 GB LPDDR5 (de snelste op de markt), en ten minste 256 GB opslag, maar waarschijnlijk zal ook 512 GB worden aangeboden, tenzij Oppo het groots wil aanpakken en helemaal tot 1 TB wil gaan.

Aan de voorkant van de Find X4 zou een 32-megapixelcamera kunnen zitten, specifiek de Sony IMX709-sensor die Oppo al gebruikt op de Reno7 en Reno7 Pro. Nog een Sony-sensor, maar dan voor het andere oppervlak, in de vorm van de hoofdcamera: het zou gaan om de 50-megapixel IMX766 met optische beeldstabilisatie. Een andere 50-megapixel Sony IMX766 zou worden gebruikt als de ultrabrede camera en een 13-megapixel Samsung S5K3M5 als de telelens voor 2x optische zoom.

De batterij van de Oppo Find X4 zou een capaciteit hebben van 5.000 mAh met bekabeld snelladen op 80 watt en draadloos snelladen op 50 watt. Het toestel zal ook voorzien zijn van NFC en een infraroodstraler voor het bedienen van Smart TV’s, airconditioners en dergelijke.

Oppo Find X4, hoeveel gaat hij kosten

Volgens geruchten zal de Oppo Find X4 in China beginnen bij ongeveer 700 euro voor de 8+256GB variant. Het zal in China ongetwijfeld meer kosten door belastingen en logistieke kosten.