Hoe callcenters herkennen aan hun prefix

Met een speciale resolutie heeft AGCOM twee prefixen ingesteld die gewijd zijn aan agentschappen en callcenters. U hoeft ze alleen maar te herkennen om… ze te vermijden

De Italiaanse communicatie-autoriteit heeft een nieuw hulpmiddel ter beschikking van de gebruikers gesteld om callcenters en telemarketingdiensten te herkennen. “

Na een proces dat meer dan een jaar heeft geduurd, heeft AGCOM officieel de twee prefixen aangegeven die callcenters en telemarketingdiensten zullen identificeren die proberen contact met u op te nemen via uw huistelefoon of smartphone. Op die manier zullen de verschillende agentschappen zich niet langer kunnen “verschuilen” achter anonieme of schijnbaar huiselijke nummers. Door van tevoren te weten welke twee prefixen met de callcenters zijn verbonden, kan de gebruiker beslissen of hij opneemt of ophangt en ongewenste voorstellen vermijden.

Hoe callcenters te herkennen aan hun prefix

Ook al was AGCOM oorspronkelijk bedoeld om één enkel telefonisch prefix te identificeren, dat zowel voor marketingbureaus als voor bureaus die zich met statistische activiteiten bezighouden, geldig was. Na protesten van de vakbonden heeft de Garante-autoriteit besloten een dubbel voorvoegsel in te voeren, gedifferentieerd naar gelang van de door het agentschap verrichte activiteit. Concreet zal AGCOM nu twee prefixen creëren en toewijzen: 0843 en 0844.

A 0843 zal alle agentschappen identificeren waarvan de hoofdactiviteit betrekking heeft op statistische doeleinden. Met 0844 daarentegen zullen promotie- en telemarketingbureaus worden geïdentificeerd, die zich bezighouden met marktonderzoek en reclame-, verkoop- en commerciële communicatieactiviteiten. Dus als u een nummer met deze twee voorvoegsels op uw smartphonescherm ziet, weet u al wat u kunt verwachten.