Instapmodel voor server-based computing en virtuele werkplekoplossingen

Fujitsu’s instapmodel Futro S100 thin client is een kosten- en energiezuinige oplossing voor entry-level server-based computing.

Een enkele Futro S100 thin client inclusief monitor verbruikt maximaal 29 watt bij volledig gebruik; dat is 66 procent minder dan het stroomverbruik van een energiezuinige PC met monitor. De ventilatorloze en stille Futro S100 is bijzonder geschikt voor bedrijven die waarde hechten aan een kosteneffectieve desktopinfrastructuur.

Het is vooral een alternatief voor organisaties die zoveel mogelijk pc’s in hun budget moeten inpassen, zoals callcenters, banken en verzekeringsmaatschappijen, scholen of bibliotheken. Thin clients bieden een efficiënt alternatief voor desktop-pc’s omdat zij een server-centrische infrastructuur bieden waarin toepassingssoftware, gegevens en rekenkracht zijn gebaseerd op een netwerkserver in plaats van op elke afzonderlijke desktop.

De Futro S100 is Fujitsu’s meest energiezuinige thin client en is met name geschikt voor bedrijven waar gebruikers sterk gestandaardiseerde taken uitvoeren, zoals databaseonderhoud of diverse callcentertaken.

Dankzij het compacte formaat en de “rugzakoplossing” kan de desktop-unit achter de monitor worden bevestigd om ruimte te besparen. De Futro 100 heeft geen bewegende delen en werkt dus stil en met een laag stroomverbruik.

Als bedrijven overwegen over te stappen op server-based computing, biedt Fujitsu naast advies ook een kosten-batenanalyse.

De Futro S100 van Fujitsu is compatibel met een groot aantal server/client infrastructuren, waaronder het op Linux gebaseerde eLux of Windows CE 6.0. Uitgerust met VIA Eden 500 en VIA VX800 processoren, ondersteunt de Futro S100 1GB DDR2 systeemgeheugen en heeft twee USB 2.0 poorten, een VGA poort en een snel Ethernet netwerk. Hij ondersteunt ook interne compact flash-geheugenkaarten.