Grafische kaart voor meerdere monitoren voor acht 4K-schermen

De Nvidia NVS 810 grafische kaart heeft acht Mini DisplayPort-uitgangen. Met twee Maxwell 1.0 grafische chips ondersteunt de kaart zo de parallelle werking van maximaal acht 4K-schermen. Dit zou het de ideale component moeten maken voor veeleisende videowall-installaties.

De doelmarkt voor de NVS 810 werkstation grafische kaart is voornamelijk de digital signage sector. Hiermee kunnen extreem grote videowalls bestaande uit 4K-schermen zonder veel moeite worden bediend. De kaart is uitgerust met twee Maxwell 1.0 GPU’s, die in totaal acht Mini-DisplayPort uitgangen leveren. Op elk van de twee GPU’s bieden 512 CUDA-kernen en twee GB aan grafisch geheugen voldoende grafische prestaties om afzonderlijk tot acht 4K-schermen met 4.096 x 2.160 pixels en 30 Hz aan te sturen. Tot vier 4K-schermen kunnen op 60 Hz worden bediend. De kaart neemt slechts één PCIe x16-sleuf in beslag en heeft, met een maximaal stroomverbruik van 68 watt, geen extra voeding nodig. Een werkstation kan maximaal vier grafische kaarten huisvesten, die dan afzonderlijk maximaal 32 beeldschermen kunnen voeden.

Mosaïcetechnologie voor digital signage

In het stuurprogramma voor grafische kaarten heeft Nvidia al een technologie in gebruik die Mosaic wordt genoemd en die er bijvoorbeeld voor zorgt dat de weergavekaders van meerdere TFT’s in balans zijn of dat de overlap en geometrie van meerdere projectoren op de juiste manier worden gebalanceerd. Daarnaast ondersteunt de kaart de Nvidia Enterprise Management Toolkit (NVWMI).

Nvidia is van plan de kaarten deze maand aan te bieden, en PNY zal de exclusieve distributeur zijn. Andere OEM- en kanaalpartners zullen later volgen. Nvidia heeft de prijs voor NVS-810 kaarten niet genoemd.