CES wrap-up: MSI gaming notebooks en monitoren

Tijdens de CES in Las Vegas toonde MSI twee gaming notebooks met 300 Hz beeldschermen en de aankomende Intel Core H CPU’s. Daarnaast waren er verschillende gaming monitoren te zien, waaronder een met 1000R kromming en een 240 Hz mobiel beeldscherm.

Nu moeten niet alleen de processor en de grafische kaart snel zijn voor gaming notebooks, maar ook het beeldscherm. Op CES presenteerde MSI twee modellen, de GE66 Raider en de GS66 Stealth, met 15,6-inch beeldschermen die een verversingssnelheid tot 300 Hz halen. De processors in beide notebooks zijn 10e generatie Core H CPU’s, die Intel nog niet officieel heeft gepresenteerd. De Comet Lake H-modellen zullen tot acht kernen hebben.

De GE66 Raider is slanker dan zijn voorganger, aldus MSI. Een niet nader gespecificeerd Geforce model wordt gebruikt als grafische kaart. Net als zijn voorganger zal het waarschijnlijk een GPU zijn met volledige kloksnelheid. Een visueel designelement op de 2020-versie van de Raider is de RGB-lichtbalk op de voorste rand van het toestel onder de palmsteun. De batterij in de GE66 Raider heeft een zeer hoge capaciteit van 99,9 Wh. Hiermee blijft het notebook net onder de grens waarbij vervoer in vliegtuigen niet meer is toegestaan.

Naast de matzwarte standaardversie van de notebook werd in Las Vegas ook een GE66 Raider Dragonshield Limited Edition gepresenteerd. Het ontwerp is ontwikkeld in samenwerking met de kunstenaar Collie Wertz, die als conceptkunstenaar betrokken was bij films als de Star Wars prequels of Iron Man.

De MSI ontwikkelaars hebben ook een 99,9 Wh batterij en een Comet Lake H processor ondergebracht in de aluminium behuizing van de aanzienlijk slankere Stealth. Waarschijnlijk zal hier echter een Nvidia grafische kaart in Max-Q versie worden gebruikt. Drie ventilatoren met extreem dunne bladen zorgen voor betrouwbare warmteafvoer ondanks de dunne behuizing. De meer discrete GS66 Stealth wordt door MSI niet in de eerste plaats gezien als een gaming machine, maar als een krachtige werknotebook die ook goed is voor gaming in je vrije tijd.

Gaming monitoren

MSI gebruikte CES als podium om ook een reeks nieuwe gaming monitoren te introduceren. De Optix MAG342CQR is een van de eerste gebogen monitoren met een krappe 1000R kromming. Het 34-inch Super PVA-paneel met Quantum Dot-technologie levert naar verluidt een uitzonderlijk goede kleurweergave. Het 38-inch Optix MEG381CQR display is voorzien van een nieuw type bediening met een draaiknop aan de zijkant en kleine OLED-panelen onder het eigenlijke paneel voor de weergave van extra informatie. De 32-inch Optix MAG322CQR met WQHD resolutie en 165 Hz verversingssnelheid is de eerste MSI monitor met Freesync Premium ondersteuning. Het draagbare 15,6-inch Full HD Optix MAG161-beeldscherm weegt minder dan een kilo. Het IPS-paneel ondersteunt naar verluidt een verversingssnelheid tot 240 Hz.

Gaming desktop PC met 5G

De eerste desktop PC met een 5G-modem is naar verluidt de futuristisch ontworpen MEG Aegis Ti5. De computer is uitgerust met een Geforce RTX-2080 Ti grafische kaart van MSI en een Intel Core i9-processor van de tiende generatie. Qua bediening volgt hij hetzelfde principe als de Optix MEG381CQR met een klein OLED-scherm en een draaiknop.