Glückkanja-GAB neemt hoge vlucht

Het IT-adviesbureau Glück & Kanja fuseert met de systeemintegrator GAB ExactIT Solutions. De nadruk moet 100 procent op de cloud liggen. Daarnaast zal het bedrijf blijven investeren in producten en oplossingen van zijn partner Microsoft.

De twee Microsoft-partners Glück & Kanja en GAB ExactIT Solutions fuseren tot de cloud managed service provider Glückkanja-GAB. Het doel van de nieuwe onderneming is om de kwaliteitsmaatstaven te bepalen voor cloud-transformaties bij middelgrote en zakelijke klanten en om strategisch en continu te groeien.

Het portfolio en de strategie

Glück & Kanja voerde al voor de fusie de “100% Cloud”-strategie. Dit zal verder worden nagestreefd met GAB ExactIT Solutions. De nieuwe provider kan alle Microsoft-cloudtechnologieën aanbieden. Beide bedrijven waren eerder gespecialiseerd in Modern Workplace onder Windows 10 en Microsoft 365. Het nieuwe bedrijf wil dit concept verder doorvoeren met Microsoft Teams en IT-beveiliging als toevoegingen.

Luckkanja-GAB’s strategie voor succes is een combinatie van beheerde diensten en eigen technologieën en oplossingen. Enerzijds met zijn eigen beheersplatform RealmJoin, dat Microsoft Endpoint Manager uitbreidt. En aan de andere kant met het Cloud Security Operations Center, dat alle beveiligingsproducten van Microsoft moet integreren als een dienstenaanbod. Ook is er een gezamenlijk Operations Centre, dat infrastructuren van Microsoft 365 en Azure als een gestandaardiseerde dienst zal aanbieden.

Focus op Microsoft

De nieuwkomer op de cloud MSP-markt profiteert van het klantenbestand van de twee oorspronkelijke bedrijven: De provider bedient meer dan 250.000 beheerde klanten en enkele honderden MKB-klanten. Christian Kanja, CTO van Glückkanja-GAB, is er echter zeker van dat de uitdagingen van de klanten duidelijk verder gaan dan de beheerde klant: “Datacentertransformaties zijn in veel gevallen nog maar net begonnen, en traditionele bedrijfsmodellen kunnen niet naar de cloud worden overgezet. Onze Azure Foundation is het modern in kaart brengen van product- en procesdigitalisering door middel van automatisering en gestandaardiseerde diensten.”

Een gezamenlijke adviesstrategie met een uitgebreid portfolio aan oplossingen van de oorspronkelijke bedrijven stond al twee jaar van tevoren in de planning, zegt hij. De nieuw opgerichte provider blijft in de “nauwe en op vertrouwen gebaseerde samenwerking met Microsoft” een bijzondere toegevoegde waarde zien voor oude en nieuwe klanten uit het MKB en het bedrijfsleven. Al in 2019 werden Glück & Kanja en GAB ExactIT Solutions als onderdeel van een bedrijfsoverstijgend partnerteam onderscheiden met de Microsoft Partner of the Year Award. Door de fusie van de twee bedrijven zal de nadruk blijven liggen op samenwerking met meer partners uit de Microsoft-alliantie.

Luckkanja-GAB heeft vestigingen in Offenbach, Plattling, München, Stuttgart, Heidelberg en Hamburg, alsmede een filiaal in Dubai. Glückkanja-GAB is ook opgenomen in het netwerk van de productgroepen van Microsoft Corporation in Seattle en Israël. De fusie wordt begeleid door de in München gevestigde investeringsmaatschappij Primepulse.