LG presenteert nieuwe gaming monitoren op IFA

LG presenteert nieuwe gaming monitoren op IFA. Dankzij de grote schermdiagonalen en hoge vernieuwingsfrequenties worden games verondersteld vloeiend te verlopen voor optimaal speelplezier. Ook zal een UltraWide-monitor worden tentoongesteld.

LG Electronics presenteert op de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe monitoren die speciaal zijn gemaakt voor gaming-liefhebbers. De monitoren behoren tot de GK Gaming Series. Kenmerkend voor de serie zijn verversingsfrequenties van 144 Hz, die kunnen worden overgeklokt naar 165 Hz, en 240 Hz.

Het 32-inch model

De 32-incher is beschikbaar voor zowel Nvidia’s G-Sync-technologie met het LG 32GK850G-model, als AMD’s FreeSync-variant met het LG 32GK850F-model. Het zorgt voor een soepele game-ervaring met vloeiende bewegingsweergave. In QHD-resolutie (2.560 x 1.440 pixels) werkt hij bovendien met het “High Dynamic Range” en kan zo contrastrijke verschillen in het beeld beter weergeven.

Kleuren en contrasten

Een kleine “gimmick” op de 32-inch monitor, “Sphere Lighting” genaamd, zijn de LED’s die zich aan de achterzijde van de monitor bevinden en die de muur in kleur bij het beeld passend licht verlichten. Een neveneffect van de lichtgimmick is dat de ogen langzamer vermoeid raken en de gamer wordt meegetrokken in het spel. Andere functies zijn de “Black Stabilizer”-functie en de “Dynamic Action Sync”. De eerste past het contrast aan, vooral in donkere spelsequenties. Deze laatste functie vermindert de invoervertraging en zou dus snellere reacties mogelijk moeten maken. Een gebruikersinterface stelt gebruikers in staat de instellingen van de monitor aan te passen aan hun spel. Het beeldscherm zelf is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar kan ook 90 graden worden gedraaid, gekanteld en gedraaid.

Het compactere model

De 27-inch LG 27GK750F monitor biedt een verversingssnelheid van 240 Hz en werkt met AMD FreeSync-technologie. De “Motion Blur Reduction” moet zorgen voor een helder beeld, zelfs wanneer er veel beweging is in het spel. Deze LG-monitor bevat ook de functies “Black Stabilizer” en “Dynamic Action Sync”. Gamers die vaak first-person shooters spelen, zullen genieten van het dradenkruis dat optioneel kan worden vervaagd.

Monitor in 21:9-formaat

De UltraWide Gaming Monitor 34UC89G zal ook worden gepresenteerd op IFA. Deze schermdiagonaal loont zich voor bezitters van compatibele games, zoals racegames. Naast ondersteuning voor Nvidia G-Sync technologie, beschikt de monitor over een verversingssnelheid van 144 Hz.

De 27-inch en de twee 32-inch apparaten zijn naar verwachting vanaf januari 2018 in Duitsland te koop. LG is van plan de prijzen kort voor de marktintroductie bekend te maken. De monitoren zijn te vinden op de LG-stand in IFA-hal 18.