Hoe de kwaliteit van Spotify-muziek te verbeteren

De beroemde muziek streaming app stelt automatisch de kwaliteit in van de tracks die het afspeelt, maar gelukkig kunnen we deze optie veranderen

Over het algemeen wordt op Spotify de muziek afgespeeld in behoorlijk goede audiokwaliteit. En dit geldt zowel voor de iPhone als de Android apps. Maar als je een muziekliefhebber bent met een behoorlijke kennis van geluid, zal het je zeker zijn opgevallen dat Spotify af en toe kwaliteitsdalingen heeft.

Hoe kunnen we voorkomen dat nummers in een mindere kwaliteit worden afgespeeld? En in het algemeen, is het mogelijk om de muziek die op Spotify wordt afgespeeld te verbeteren? Alvorens deze vragen te beantwoorden, moeten wij een verduidelijking maken. De beroemde muziek streaming app heeft een automatische instelling voor de geluidskwaliteit. Een standaardinstelling die de kwaliteit van de weergave verlaagt telkens als we een punt passeren waar de verbinding zwakker is. Dit is om te voorkomen dat het afgespeelde nummer bevriest. Als we deze instelling willen wijzigen, kunnen we dat gelukkig handmatig vanuit de app doen.

Verhoog de kwaliteit op iOS

De automatische geluidsinstelling op Spotify varieert tussen 320, 160 en 92 Kbps, afhankelijk van onze dataverbinding, of wifi-snelheid. Maar voor sommigen kan dit niet genoeg zijn. Als je een iPhone hebt (maar de stappen zijn hetzelfde op iPad en iPod) om de afspeelkwaliteit van Spotify te verhogen, hoef je alleen maar de app te starten en vervolgens naar “Uw bibliotheek” te gaan, die zich in het hoofdmenu rechtsonder bevindt. Op dit punt zal een nieuwe pagina openen en hier moeten we klikken op de rubriek “Muziekkwaliteit”. Als we een gratis account hebben zullen we alleen de vermelding Streaming vinden, als we een premium account hebben zullen we de twee secties Streaming en Downloading zien. Als we geen abonnement hebben, moeten we onder Streaming de optie “High” kiezen. Dit zorgt voor een constante weergave met 160Kps. Als we wel een abonnementsprofiel hebben, kunnen we de optie “Extreem” selecteren, waarmee we een kwaliteit tot 320Kbps kunnen krijgen.

Verhoog de kwaliteit op Android

Dezelfde wijzigingen kunnen net zo gemakkelijk op Android worden toegepast. Ga altijd naar “Uw bibliotheek” in het menu rechtsonder na het opstarten van Spotify. Klik dan op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek. Op de nieuwe pagina die opent, scrolt u naar beneden tot u het kopje Streaming: vindt en kiest u de optie Maximum kwaliteit uit het pop-up menu.  Wees echter voorzichtig, afhankelijk van het data-abonnement dat u bij uw operator hebt afgesloten, zal deze keuze uw verbruik verhogen, en niet slechts een beetje.