Echo punt

De Echo Dot is een slim luidsprekerapparaat in het assortiment Echo-producten van Amazon. Het maakt gebruik van de virtuele assistent van Amazon, Alexa en ambient computing om te reageren op een breed scala aan spraakgestuurde opdrachten en vragen. Via Alexa kan de Echo Dot muziek streamen, verslag doen van het weer en slimme apparaten voor thuisgebruik bedienen, naast andere functies. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om verbinding te maken met apps van derden, zoals Spotify, Twitter en Uber voor taken zoals het afspelen van een specifieke afspeellijst, het lezen van populaire onderwerpen en het aanvragen van een rit. De Echo Dot kan ook verbinding maken met andere Echo-apparaten op dezelfde locatie om een ​​groep slimme luidsprekers te maken die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt.

In vergelijking met andere apparaten in de Echo-familie is de Echo Dot fysiek kleiner dan een hockeypuck. Het herbergt een kleinere luidspreker van mindere kwaliteit dan zijn tegenhangers, maar is ook goedkoper. Net als bij andere Echo-producten, is er geen maandelijks abonnement vereist om de Echo Dot te gebruiken, maar er is wel een Amazon-gebruikersaccount nodig om te worden geactiveerd.

Andere Echo-producten zijn onder meer:

  • Echo Plus
  • Echo Show
  • Echo studio
  • Echo Link
  • Echo Frames
  • Echo Loop
  • Echo Sub
  • Auto Echo
  • Echo-knoppen

1e generatie Echo Dot

De eerste Echo Dot, gelanceerd in maart 2016, zag er heel anders uit dan zijn opvolgers. Het had een roterende ring aan de bovenkant om het volume aan te passen, een actieknop om Alexa te activeren zonder spraakopdrachten te gebruiken en een mute-knop om de spraakherkenning / opnamefunctie uit te schakelen. De originele Echo Dot was vandaag niet meer op de markt, was alleen verkrijgbaar in het zwart en kon alleen worden besteld via een bestaand Alexa-apparaat.

2e generatie Echo Dot

Minder dan 6 maanden later bracht Amazon de tweede generatie van de Echo Dot uit. De update verwijderde de volumering om het apparaat kosteneffectiever te maken door volumeknoppen toe te voegen naast de actie- en dempingsknoppen. Deze versie van de Echo Dot, die nog steeds rechtstreeks bij Amazon.com te koop is, is dunner en lichter dan de eerste generatie voor de helft van de prijs. Amazon verbeterde spraakherkenning in tweede generatie Echo Dot-apparaten en introduceerde ook Echo Spatial Perception (ESP) -technologie, die meerdere Echo-apparaten optimaliseert om samen te werken en te reageren via slechts één apparaat.

Echo Dot van de 3e generatie

De derde generatie van de Echo Dot kreeg een dramatische facelift toen deze in september 2018 werd uitgebracht. De esthetische veranderingen geven een moderner, verhevener uiterlijk aan het apparaat ter grootte van een puck en maken een rijker, luider, omnidirectioneel geluid mogelijk door de luidspreker naar de rand in plaats van deze te beperken tot de bovenkant. Deze iteratie is groter en zwaarder dan de beide vorige versies, maar de afgeronde hoeken en verbeterde materialen duiden op een focus op design naast functionaliteit. Amazon introduceerde ook een model van de derde generatie met een klokdisplay aan de zijkant van het apparaat, een kleine toevoeging die veel consumenten kent zich af te vragen of het een prijsverhoging van $ 10 rechtvaardigt.

$ 50 $$ asdfd