Hound-Dog is de waakhond voor klanten-IT

Wie als dienstverlener of systeemhuis zijn klanten allround bewaking van het IT-landschap wil bieden, kan nu terugvallen op Hound-Dog. MR-Systeme GmbH uit Höxter heeft de exclusieve distributierechten in de wacht gesleept.

Het Schotse bedrijf Hound-Dog is opgericht in 2006 en distribueert de gelijknamige serverbewakingssoftware. Wereldwijd zijn er nu meer dan 1.500 VAR’s, managed service providers en IT-ondersteuningsbedrijven voor de Hound-Dog software. In Duitsland heeft MR-Systeme GmbH uit Höxter de distributierechten in handen gekregen. De fabrikant biedt de doelgroep van systeemhuizen aan om het monitoringsysteem met een eigen label aan klanten te verkopen.

Gemaakt voor systeemhuizen

De software is niet ontwikkeld voor datacenters, maar expliciet voor systeemhuizen, die het kunnen gebruiken om de IT van hun klanten te monitoren. Hound-Dog is geschikt voor klantomgevingen met maximaal 50 servers, die ook decentraal kunnen worden gedistribueerd. Alle informatie over back-ups, gebeurtenislogboeken, Exchange-opslag en andere systeemcomponenten wordt centraal en overzichtelijk weergegeven via een webportaal. In geval van problemen kan een e-mail of SMS naar de dienstverlener worden gestuurd. Op die manier kunnen systeemproblemen die zich voordoen, snel worden herkend en verholpen. Downtimes voor de klant kunnen zo worden vermeden of althans aanzienlijk worden beperkt. Bovendien biedt het systeem de mogelijkheid om dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse klantenrapporten op te stellen.

Verschillende toepassingen

MR Systems ziet reparatiedienstverleners, ondersteunende bankbedrijven en managed service providers als zijn doelgroep.

Zij kunnen hun klanten bijvoorbeeld voor weinig geld een minicontract aanbieden, dat zij vervolgens kunnen gebruiken om de klantenbinding te vergroten. Ondersteunende bankbedrijven gebruiken Hound-Dog om systeemfouten op te sporen en, dankzij de rapporten, de klant ervan te overtuigen meer supporturen te gebruiken. Managed service providers hebben met Hound-Dog een tool in handen die hun dienstverlening vereenvoudigt.

Betaal wat u werkelijk gebruikt

Het Hound-Dog systeem is webgebaseerd, dus er is geen extra hardware nodig. Het bedrijf belooft bovendien gratis systeemupgrades. Bovendien gaan klanten geen langetermijnverbintenis aan, maar kunnen zij hun contract op elk moment opzeggen.

De prijslijst is zeer modulair. Voor vragen over de integratie is gratis ondersteuning beschikbaar, aldus Meyer. Een eenmalige investering is nodig voor de aanpassing van de interface aan het ontwerp van het systeemhuis. Hound-Dog geeft prijzen op aanvraag.