AWS opent Marketplace voor professionele diensten

AWS-partners kunnen nu professionele diensten aanbieden via de Marketplace van de hyperscalers. Het aanbieden van software en diensten op één platform moet de introductie van cloud-applicaties voor eindklanten aanzienlijk versnellen.

Hoewel re:Invent een ontwikkelaarsconferentie is, kondigt AWS traditioneel nieuws voor het kanaal aan tijdens het evenement. Dit jaar kondigde het Amerikaanse bedrijf bijvoorbeeld aan dat partners nu professionele diensten kunnen aanbieden via de AWS Marketplace. Het platform is een digitale softwaremarktplaats waar zo’n 1 600 onafhankelijke aanbieders, zogenaamde Independent Software Vendors (ISV’s), meer dan 8 000 applicaties verkopen. De aankondiging is gericht op adviesbureaus, systeemintegratoren, managed service providers en softwareleveranciers die zelf diensten aanbieden.

Kevin James, CCO bij Computacenter, noemt AWS-nieuws

Kevin James, CCO bij Computacenter, noemt AWS-nieuws “enorme innovatie”.

Deze partners hebben nu de mogelijkheid om diensten zoals beoordelingen, integratie- en ondersteuningsdiensten of training op de markt te brengen via een nieuw kanaal dat maandelijks door ongeveer 300.000 klanten wereldwijd wordt gebruikt. Met de opening van de marktplaats zegt AWS in te spelen op de toenemende vraag van bedrijven naar software die in de cloud draait. Bij de implementatie en het gebruik van toepassingen maken gebruikers gewoonlijk gebruik van diensten van verschillende partners. Tot nu toe moesten zij deze diensten afzonderlijk van de software aanschaffen. Nu kunnen klanten beide via één platform inkopen in een gestandaardiseerd inkoopproces.

Verlaging van de inspanning

Nieuw programma voor ISV’s

AWS heeft tijdens re:Invent ook een nieuw programma en een nieuwe softwarearchitectuur voor ISV-partners onthuld, evenals aanvullende competenties voor het AWS Partner Network (APN). Het ISV Partner Path-programma is speciaal ontwikkeld voor softwareleveranciers en is bedoeld om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van succesvolle bedrijfsmodellen in de cloud. Met SaaS Boost presenteert de hyperscaler een kant-en-klare open source referentie-omgeving om ISV’s te helpen hun applicaties snel naar de cloud te migreren en als een service te leveren. Last but not least is het AWS Competency Program uitgebreid met vier expertisegebieden: Travel & Hospitality, Energy, Mainframe Migration en Public Safety & Disaster Response.