Telekom wil klanten terugwinnen met low-cost merk “Congstar”

Op 17 juli lanceert Deutsche Telekom zijn low-cost merk. René Obermann, CEO van Telekom, kondigde het aanbod vier maanden geleden aan, maar nu pas heeft het kind een naam gekregen. Het werd al vroeg onthuld door de nieuwe FC St. Pauli truien.

Op 17 juli lanceert Deutsche Telekom een nieuw low-cost merk, “Congstar”, om te concurreren met Base en Simyo. Eigenlijk zou het tot dan stil blijven rond de aanbieding, maar toen verscheen FC St. Pauli op het voetbalveld met zijn nieuwe shirts. Waar eerst “Congster” stond, het goedkope DSL-merk van de dochteronderneming T-Online, stond nu ineens “Congstar”.

Met Congstar creëert Telekom een goedkope alleskunner die DSL- en mobiele telefoondiensten tegen lage prijzen moet aanbieden. De groep speelt aldus zijn troeven uit als geïntegreerde aanbieder die beide gebieden in eigen beheer kan bestrijken. De hoop is een verdere migratie van klanten, inclusief hun vaste netwerkverbindingen, naar de concurrentie te voorkomen.

De groep zal de prijzen en de gedetailleerde opzet van het nieuwe aanbod pas bij de officiële lancering bekendmaken. Er komt echter geen breed opgezette campagne.

>