Dat was Disrupt 2020 in München

In februari 2020 vond in München de derde Disrupt plaats, het Europese Cloud Workspaces Forum van Igel, na 2018 en 2019. Naast lezingen, presentaties en een strategie-update was er ook een groot feest.

Dit jaar was het motto van Igel’s Cloud Workspaces Forum “Your Move”. Ongeveer 650 klanten, technologie- en verkooppartners, analisten en beïnvloeders aanvaardden de uitnodiging in het Infinity Hotel in Unterschleissheim. Daar gaven experts van Microsoft, Citrix en VMware en analisten van Gartner elkaar de microfoon om in hun presentaties hun licht te laten schijnen op de transformatie van end-user computing.

Op Disrupt 2020 lag de focus ook op organisatorische herschikking en het uitzetten van een strategische koers.

Scheiding van hardware en software

Centraal daarbij was de strategische beslissing van Igel om software en hardware te scheiden. Dit is blijkbaar succesvol gebleken: “Wij komen dichter bij ons doel om nieuwe klanten te winnen in de ondernemingsomgeving, onder meer omdat wij nu hardware, besturingssysteem en diensten afzonderlijk aanbieden. Grote bedrijven hebben de neiging om strategische beslissingen te nemen over de software in plaats van over de hardware,” zegt Jörg Kurowski, Senior Vice President Sales EMEA, Igel Technology.

Omzetgroei na herstructurering

In cijfers uitgedrukt was het software-aandeel vóór de herstructurering, dat ongeveer een jaar geleden een groot onderwerp was op de interne beurs, slechts goed voor ongeveer 20 procent. Nu is het 55 procent. Kurowski bevestigt dat de totale groei in 2019 sterk was. Vergeleken met het voorgaande jaar was dat in Duitsland ongeveer 40 procent in termen van verkoop – en dat met een vrij hoog marktaandeel in de klassieke thin client-markt van ongeveer 40 procent.