Igel en DLoG produceren industriële client voor bijzonder zware omgevingen

Het eerste product dat uit het ontwikkelingspartnerschap tussen Igel en DLoG voortkomt, is de WLAN- en VoIP-geschikte industriële PC Advantech-DLoG MTC 6 voor de productie- en logistieke omgeving.

De fabrikant van de thin client Igel Technology werkt samen met Advantech-DLoG, een leverancier van industriële PC’s. Het eerste product van het ontwikkelingspartnerschap is een thin-client versie van de WLAN- en VoIP-geschikte industriële PC MTC 6.

“De synthese van thin client computing en volledig robuuste terminals verlaagt de bedrijfskosten en vereenvoudigt het beheer in de productieomgeving,” verklaart Robert Vasenda, Global Business Development Manager bij Advantech-DLoG.

De aanduiding “MTC” staat voor Mobile Thin Client. De toekomstige marketing met het thin client besturingssysteem Igel Linux verlaagt de toch al lage TCO nog verder. De MTC 6 met Igel Linux zal namelijk nog energiezuiniger zijn als toegangsapparaat voor centrale infrastructuren en bovendien – typisch voor thin client computing – consequent op afstand te beheren zijn.

Het Hedgehog-besturingssysteem maakt toegang mogelijk tot centrale IT-infrastructuren die worden geleverd door middel van Citrix Xen App of Xen Desktop, Microsoft Remote Desktop Services, IBM Mainframe, VMware View en andere softwareoplossingen. Een lokale webbrowser dient als interface voor clouddiensten. De Advantech DLoG MTC 6 is ook geschikt voor hybride omgevingen.

Zoals gebruikelijk bij thin clients van Igel, kunnen alle instellingen van de MTC 6 via het Igel UMS worden uitgevoerd. Thin client-beheer is groepsgebaseerd met behulp van profielen. Frequente instellingen kunnen vooraf worden gedefinieerd en met slechts enkele muisklikken worden toegewezen aan afzonderlijke apparaten of hele groepen apparaten. Firmware-updates kunnen automatisch of tijdgestuurd via het netwerk worden gedistribueerd, bijvoorbeeld tijdens niet-productietijd. ?