4 trucs om iPhone batterijproblemen op te lossen

Als u problemen heeft met de batterij van uw iPhone, kan de laatste update die u heeft gedownload daar debet aan zijn. Zo verhelpt u het

De afgelopen maanden hebben een aantal Apple-gebruikers melding gemaakt van storingen in de batterij van hun mobiele apparaten, zoals plotselinge uitschakelingen, black-outs en onregelmatige oplaadindicaties. De problemen hebben verschillende iPhone-modellen getroffen, met name de iPhone 6 en 6S.

Het lijkt erop dat een iOS 10.2-update de storingen heeft veroorzaakt. Normaal gesproken komen dergelijke situaties gemakkelijk voor na de installatie van een nieuwe versie van het besturingssysteem. De update brengt wijzigingen aan en kan in sommige gevallen instabiliteit veroorzaken in de batterij, die is “gekalibreerd” om met de vorige instellingen te werken. Als gevolg daarvan kan de batterij sneller leegraken of kunnen zich andere problemen voordoen. Niets bijzonder verontrustend.

Batterij opnieuw kalibreren

Het eerste wat u moet doen, is de batterij van uw iPhone opnieuw kalibreren. Weet je niet hoe je dit moet doen? Maak je geen zorgen, het is heel eenvoudig. Laad de batterij op en breng hem naar 100%. Ontlaad hem dan volledig (de iPhone zou zichzelf moeten uitschakelen). Nu moet u de eerste stap herhalen en uw Apple apparaat weer opladen tot 100%. Daarna moet u een harde reset uitvoeren: druk de aan/uit-knop en de thuisknop tegelijk in. En dat is het.

Herstel instellingen

Heeft u met de eerste tip het probleem niet opgelost? Laten we verder gaan. Zoals gezegd, kan de batterij van uw iPhone snel leeg raken als gevolg van de vorige instellingen. Laten we ze herstellen. Ga eerst naar “Instellingen” en dan “Algemeen”. Ga dan naar “Herstellen” en klik op “Instellingen resetten”. Wat gaat er nu gebeuren? Het apparaat wordt opnieuw opgestart, waarbij de standaardinstellingen worden hersteld zonder dat uw gegevens worden gewist.

Controleer de apps

Werkt het nog steeds niet? Kijk eens naar je apps. Het is mogelijk dat sommige van hen uw batterij op de achtergrond leegtrekken. Controleer vooral alle apps die je vragen om locatie te gebruiken. Als dat het geval is, schakelt u de functie uit.

Fabrieksinstellingen herstellen

Zoals het oude gezegde luidt: wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Als de vorige maatregelen geen effect hebben gehad, kunt u als laatste redmiddel proberen uw iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit zal ook alle gegevens op het apparaat wissen. Het is daarom raadzaam om een back-up te maken voordat u verder gaat. Er zijn twee manieren om het toestel te herstellen: via iTunes of rechtstreeks vanaf de iPhone. Wij kiezen voor het laatste. Voer de instellingen in, dan “Algemeen” en dan “Herstellen”. Nu hoef je alleen nog maar op “Initialiseer inhoud en instellingen” te drukken en je iPhone is weer zo goed als nieuw.