Back-upbescherming voor iPhone zonder pc

Iomega behoedt iPhone-gebruikers voor gegevensverlies en maakt het gemakkelijk om regelmatig een back-up te maken van belangrijke gegevens met een nieuw back-up- en oplaadstation. De oplossing voor gegevensback-up slaat automatisch contacten en foto’s van de iPhone op in een reservekopie terwijl de batterij van de telefoon wordt opgeladen.

Imphone-gebruikers die te maken hebben gehad met verlies, diefstal of beschadiging van hun smartphone weten wat het betekent om plotseling hun cruciale contacten en unieke foto’s kwijt te zijn omdat ze hun iPhone niet regelmatig hebben gesynchroniseerd met iTunes. Voor minder dan £ 70 is de nieuwe Iomega Superhero Backup and Charger het eerste apparaat dat deze kwelling volledig wegneemt. Contacten en foto’s op de iPhone worden tijdens het opladen automatisch opgeslagen in een back-up.

“Ons interne onderzoek en onze persoonlijke ervaring leren ons dat er wereldwijd veel iPhone-gebruikers zijn die vrijwel hun hele leven op hun mobiele telefoon hebben doorgebracht en toch zelden of nooit hun iPhone op hun computer aansluiten om een back-up te maken”, legt Jonathan Huberman, president van Iomega, uit.

“Met de Iomega Superhero Backup en Charger kunnen ze in geval van een ramp hun contacten en foto’s terugzetten op een nieuwe iPhone. Het enige wat ze doen is het in de Superhero zetten en het herstel commando kiezen. Iomega heeft een betaalbare, handige verzekeringspolis gemaakt voor elke iPhone-gebruiker die net zoveel, zo niet meer, waarde hecht aan de gegevens die in de telefoon zijn opgeslagen dan aan de telefoon zelf.”

Hoe de Iomega Superhero Backup and Charger werkt

Iomega’s Superhero Backup and Charger voor iPhone is een compact dockingstation dat op een toonbank, bureau of nachtkastje kan worden geplaatst en rechtstreeks op een stopcontact kan worden aangesloten. De Superhero Backup and Charger is ideaal voor op reis en wordt geleverd met een 4GB SD-kaart die de opslagruimte van het dockingstation biedt voor iPhone-contacten en foto’s in de camerarol. De SD-kaart kan worden opgewaardeerd als er meer capaciteit nodig is voor back-ups van een of meer iPhones.

Gebruikers downloaden de Superhero iPhone-applicatie gewoon gratis uit de app store. Wanneer de smartphone vervolgens in het Superhero-station wordt geplaatst, start de applicatie automatisch en biedt de mogelijkheid om een back-up van de contacten en foto’s te maken.

Gebruikers kunnen hun iPhones elk een eigen naam geven, zodat meerdere iPhones via hetzelfde back-up- en oplaadstation kunnen worden opgeladen en hun contacten en foto’s als back-up kunnen worden bewaard. Een oplaadstatusbalk geeft aan wanneer de back-up is voltooid.

Na de eerste back-up bestaan de volgende back-ups alleen uit het stapsgewijs toevoegen van meer contactpersonen en foto’s. Als een gebruiker zijn iPhone verliest of beschadigt, kan hij zijn contacten en foto’s op een nieuwe iPhone terugzetten door de iPhone op het SuperHero-station aan te sluiten en ‘Herstellen’ te selecteren.

Beschikbaarheid en prijs

De Iomega SuperHero Backup en Charger voor iPhone is nu verkrijgbaar voor €69,99. Het is compatibel met de iPhone 4, 3GS en 3G, en de iPod Touch van de derde en vierde generatie.